Aktiviti hubungan intim suami isteri sememangnya gedung mengumpul pahala. Ia satu keperluan biologis setiap insan dan masa yang sama mendapatkan keturunan yang akan menyambung perjuangan manusia di masa akan datang.

Bagaimana agar hubungan badan menjadi gedung pahala buat suami isteri? Ini sedikit panduan agar hubungan badan ini tidak hanya satu keperluan batin semata-mata tetapi juga tempat mengumpul pahala.

1. Agar Hubungan Badan Jadi Pahala:- Dalam memastikan gedung pahala dibina sudah semestinya hubungan intim itu melibatkan pasangan suami isteri yang sah dinikahi dan bukannya hubungan zina.

2. Agar Hubungan Badan Jadi Pahala: Jangan sesekali melakukan hubungan intim di hadapan anak-anak walau mereka masih kecil termasuk masih bayi. Ia satu hubungan tertutup dan sebab itulah cerita dalam kain tidak harus diketahui orang lain.

IKLAN

3. Agar Hubungan Badan Jadi Pahala: Niat melakukan hubungan ini harus disertai dengan niat yang baik agar kenikmatan yang dirasakan bernilai kebaikannya di sisi Allah SWT.

4. Agar Hubungan Badan Jadi Pahala: Jangan terus menerjah kepada pasangan sebaliknya lakukanlah aktiviti pemanasan dan mencumbui pasangan sebelum hubungan intim dilakukan. Ia boleh jadi gedung pahala.

IKLAN

5. Agar Hubungan Badan Jadi Pahala: Berusahalah memuaskan pasangan.

6. Agar Hubungan Badan Jadi Pahala: Ketika mulai ingin meneruskan hubungan intim ini, hendaklah kita membaca do aini, “Bismillah Allahumma jannibnasy syaithana wa jannibisy syaithana ma razaqtanaa.”

IKLAN

“Dengan nama Allah, ya Allah jauhkan kami dari syaitan dan jauhkan syaitan dari apa yang Engkau kurniakan kepada kami.”

Apabila membaca doa ini sebelum berhubungan ini dan kemudian apabila dikurniakan anak, maka anak itu tidak akan diganggu syaitan selamanya. (HR. Bukhari).

Sumber: Bersama Allah SWT Sepanjang Hari/Karya: H. Ahmad Heryawan, Lc/Penerbit: Literate Publishing

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI