Bila keluar rumah, kena jaga maruah suami. ‘Bukan permintaan dia, Zizi sendiri rasa bertanggungjawab jaga perilaku tiap kali melangkah keluar rumah.

Tidak boleh menafikan lagi bakat yang ada pada penyanyi bertubuh genit, Zizi Kirana ini yang cukup dikenali dengan kelincahannya beraksi atas pentas dan muzik video.

Artikel Berkaitan: Pesanan Buat Suami Ego, Jangan Sesuka Hati Marah Isteri Di Khalayak. Tolong Jaga Maruah Mereka!

Bila Keluar Rumah

Apabila lagu baharunya keluar, kebanyakan peminatnya seolah-olah sudah dapat baca dan tertunggu ‘kelincahan’ apa lagi yang akan ditayangkan penyanyi lagu popular Nakketaknak ini.

Sedia maklum, dia yang kini dilihat sudah berhijrah dan tampil dengan imej bertudung mengambil pendekatan untuk tidak lagi menyanyikan beberapa single popularnya.

Jelas Zizi, beberapa naskhah popularnya itu kurang bersesuaian dengan imej dan penampilannya.

Kena Jaga Maruah Suami

“Saya kalau boleh tidak mahu lagi menyanyikan lagu Nakketaknak dan Siapa Yang Bap Bap kerana kurang bersesuaian dengan imej. Rasanya tidak perlu penjelasan panjang, peminat pun sedia maklum.

“Ini kerana mesej dan cara penyampaian lagu itu kurang bertepatan dengan imej dan penampilan saya. Jadi, lebih baik saya fokus kepada single yang dihasilkan selepas berhijrah.

IKLAN

“Apabila melangkah keluar rumah, saya bukan saja menjaga tatasusila sebagai Muslimah, malah saya juga menjaga maruah suami. Apa pun saya akan memikirkan mengenai Yusuf Bahrin.

“Bukan arahan atau permintaannya sebaliknya saya sendiri rasa bertanggungjawab untuk menjaga perilaku. Apa yang boleh saya katakan, doakan buat kami berdua,” kata Zizi.

Baca Juga Di Sini:

Dimalukan Kerana RM30, Wanita Kongsi Pengalaman Sedih Lihat Suami Tunjal Kepala Isteri. Jagalah Maruah Seorang Isteri

Maruah Wanita, Syariat Allah Bukan Isu Main-Main, Budaya Prank Tarik Tudung Terima Kecaman Ramai

IKLAN

Susahnya Mencari Wanita Solehah, Ini 7 Sifat Isteri Yang Dibenci Suami

Bukan Permintaan Dia

Ditanya mengenai cabaran menjadi penyanyi rap selepas berhijrah, kata Zizi, dia perlu menjaga batas sesuai dengan imejnya yang bergelar isteri.

Menurut Zizi atau nama sebenarnya, Nur Fazelah @ Zizie Mad Tahil, menyanyi sudah menjadi sebahagian daripada kehidupannya dan ia juga minatnya sejak kecil.

Tambahnya lagi, disebabkan lama tidak muncul dengan lagu baharu dan sudah berhijab, ada peminat yang beranggapan bahawa dia sudah meletakkan noktah dalam kerjaya nyanyian.

IKLAN

Bila Keluar Rumah, Kena Jaga Maruah Suami. ‘Bukan Permintaan Dia, Zizi Sendiri Rasa Bertanggungjawab Jaga Perilaku’
Zizi Sendiri Rasa Bertanggungjawab Jaga Perilaku

“Sebenarnya ramai yang tanya, ingat Zizi dah berhenti menyanyi dan sudah tidak mahu rap. Bukan tak mahu, tapi kita tunggu masa sesuai.

“Nak kata saya akan berhenti menyanyi itu mungkin tidak. Memang sejak dari umur tiga tahun dah mula suka menyanyi. Perasaan suka menyanyi tu dah melekat dan sebati dalam diri saya.

“Jadi, saya tidak akan berhenti selagi suami saya izinkan. Kita ikut sahaja keadaan itu membawa saya ke mana,” katanya.

Zizi mendirikan rumah tangga bersama Yusof yang juga pelakon pada tanggal 19 September tahun lalu.

Kashoorga : Semoga dipermudahkan urusan Zizi Kirana dan dia terus kekal istiqomah.

Sumber : myMetro/ Instagram Zizi Kirana

Follow kami di Facebook, Website, Instagram dan YouTube Kashoorga untuk mendapatkan info dan artikel-artikel menarik.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI