Pagi tadi kemenangan berpihak kepada Siti Nor Hidayah Mohd Ali, isteri arwah Abam Bocey apabila mahkamah memerintahkan Ali Puteh membayar RM60,000 kepada bekas kakak iparnya itu selepas memuat naik hantaran menghina di instagram.

Dalam perkongsian di instagramnya hidayah_hamzahh, isteri arwah mengucapkan syukur di atas kemenangan ini.

Tulisnya :-

Alhamdulillah syukur pada Allah kes saman. Hakim putuskan kemenangan kepadaku Hidayah Hamzah syukur pada Allah..terima kasih kepada Peguam kami, Mak, Abah,Anakku hamzah, adik beradik famili & rakyat Malaysia yang mendoakan kami sekeluarga. Aamin2….

IKLAN

Dalam pada itu semasa keputusan penghakimannya, Hakim Mahkamah Sesyen Zulqarnain Hassan berkata, pihak yang mengejar harta bukannya isteri arwah (Abam Bocey) sebaliknya plaintif-plaintif,” kata di Mahkamah Sesyen di sini pada Jumaat.

Dipetik dari Sinar Harian, beliau berkata demikian ketika keputusan prosiding kes saman fitnah membabitkan keluarga Ali Puteh atau nama sebenarnya Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan terhadap Siti Nor Hidayah Mohd Ali selaku defendan.

Dalam kes itu, ibu, Allahyarham Sabariah Arshad; bapa, Syed Mohd Ridzuan Syed Hassan; kakak, Sharifah Nor Wahidah Syed Mohd Ridzuan dan Ali Puteh dinamakan masing-masing plaintif pertama hingga keempat.

IKLAN

Ketika membaca keputusan penghakimannya, Zulqarnain berkata, setelah meneliti semua keterangan saksi dan hujahan peguam, mahkamah berpuas hati bahawa pihak yang mengejar harta ialah bukannya defendan sebaliknya plaintif-plaintif.

Katanya, ia jelas pada hari kedua Abam atau nama sebenar Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan meninggal dunia, ahli keluarga plaintif adalah pihak yang mengajak Siti Nor Hidayah untuk berbincang mengenai harta arwah.

IKLAN

“Malah telefon arwah diambil oleh Ali Puteh manakala beg duit arwah diambil (arwah) ibunya.

“Perbuatan itu seolah-olah tidak memahami kesedihan isteri arwah yang juga dalam dilema sedang memikirkan bagaimana untuk mengharungi masa depan dan membesarkan anak yang masih kecil,” katanya.

Beliau berkata, mahkamah berpuas hati persekitaran dan keadaan pada masa berkenaan amat menyedihkan bagi isteri Allahyarham dan dia berada dalam keadaan tertekan.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI