Semoga Allah mengampunkan dosa-dosa allahyarham dan menempatkan arwah di kalangan orang beriman. Amin.

Kalau sudah sampai ajalnya, tidak akan terlambat walaupun sesaat. “Tak sempat ke klinik, warga emas meninggal di pondok bas.’ Hajat lelaki tua ini untuk mendapatkan rawatan di klinik berdekatan tidak kesampaian apabila dia ditemui meninggal.

Sedih mengenangkan nasibnya berdepan sakaratulmaut seorang diri dan berada di pondok bas. Sesungguhnya ajal dan maut adalah rahsia Allah, hanya Dia Yang Maha Mengetahui. Allahuakbar!

Artikel Berkaitan:

Lama Abang Rancang, Sambut Ulang Tahun Ummi. ‘Akhirnya, Hari Lahir Ummi Diiringi Dengan Pemergian Anak Sulungnya.’ – Uyaina

Kalau Sudah Sampai Ajalnya

Seorang warga emas tidak sempat mendapatkan rawatan di klinik kesihatan selepas ditemui meninggal dunia di sebuah pondok bas di tepi jalan di Kampung Serkam Darat, Jasin, Melaka.

Dalam kejadian yang berlaku pada jam 7.45 pagi, Dol Samad Abu, 64, disahkan meninggal dunia selepas dipercayai terkena serangan jantung ketika sedang menunggu bas.

Menurut Pemangku Ketua Polis Daerah Jasin, Asisten Superintendan Mohd Fadzli Othman, Ketua Balai Polis Merlimau bersama anggota ke lokasi kejadian selepas panggilan kecemasan.

IKLAN

Tak Sempat Ke Klinik

Tambahnya, warga emas terbabit dipercayai mahu ke klinik kesihatan berhampiran sebelum terkena serangan jantung.

“Kejadian itu dilihat seorang penduduk yang kebetulan melalui kawasan itu dan ternampak warga emas tersebut dalam keadaan terbaring.

“Pemeriksaan di dalam beg mangsa turut menjumpai pelbagai jenis ubat serta buku rawatan,” katanya.

Tambah beliau, mangsa turut mempunyai beberapa penyakit lain termasuk asma serta gout.

Warga Emas Meninggal Di Pondok Bas

Ujar beliau, individu itu tinggal bersama adiknya berdekatan pondok bas itu dan pemeriksaan yang dijalankan oleh pegawai perubatan kemudian mengesahkan dia meninggal dunia di lokasi kejadian.

IKLAN

“Semakan buku rawatan mendapati dia memang kerap mendapatkan rawatan susulan berhubung penyakit yang dihidapi,” katanya lagi.

Jelas beliau, pemeriksaan ke atas tubuh badan Allahyarham tidak menemui sebarang unsur jenayah dan klasifikasi sebagai mati mengejut (SDR) dan mayat mangsa telah dibawa ke Hospital Jasin.

Baca Di Sini:

60 Hari Disimpan Dalam Peti Mayat, Tubuh Imam Masih Panas. Lebih Istimewa Selesai Dikapan Keluar Kalimah Allah Di Dahinya

IKLAN

Selain Azam Untuk Kurus & Cari Jodoh, Jangan Lupa Azam Untuk Dekatkan Diri Dengan Allah

Kashoorga: Semoga Allah mengampunkan dosa-dosa allahyarham dan menempatkan arwah di kalangan orang beriman. Amin.

Sumber : Sinar Harian

Follow kami di Facebook, Website, Instagram dan YouTube Kashoorga untuk mendapatkan info dan artikel-artikel menarik.

Dosa Bulanan Wanita, Sengaja Tangguh Mandi Wajib!

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI