Semoga Allah kurniakan hidayah buat mereka yang tersalah langkah.

‘Ramai artis buka tudung, semoga dibuka kembali hidayah.’ Ini peringatan ikhlas Nookhiriah untuk semua dan diri sendiri. Sedih dengan situasi yang berlaku, artis ini tampil meluahkan rasa.

Ternyata keputusan membuka hijab di kalangan selebriti dan pempengaruh media sosial kini seakan menjadi satu fenomena. Masing-masing memberikan pelbagai alasan ‘buka tudung’ dan tampil dengan gaya sendiri.

Ada yang merasakan selama ini tidak menjadi diri sendiri, jadi sekarang tiba masanya membuka tudung untuk tidak mahu menjadi hipokrit lagi. Allahuakbar!

Artikel Berkaitan:

Berhijab & Tutup Aurat Itu Wajib Bagi Wanita. ‘Tiada Alasan Jadi Diri Sendiri Bila Buka Tudung.’

Ramai Artis Buka Tudung

Oleh itu Nookhiriah berasa terpanggil untuk menyampaikan pesan dan menasihati agar trend tersebut tidak menjadi kebiasaan dalam masyarakat.

“Assalamualaikum, bukan tugas akak untuk menilai. Akak pun jahil lagi cuma itulah, di zaman media sosial ini semua orang berlumba untuk cantik.

“Nak jadi macam yang itu, yang ini. Sebolehnya hati kena kental dik. Kalau tidak, kita tidak akan bersyukur dengan apa yang ada. Sedih juga sebenarnya apabila melihat semakin ramai yang membuka tudung, tetapi itu pilihan masing-masing.

“Akak cuma berdoa dan berharap semoga umur yang tua ini tidak diduga sebegitu. Tak ada apa yang hendak ‘dikepuk-kepukkan’ lagi,” titip pemilik nama Noorkhiriah Mohd Shapie.

IKLAN

Semoga Dibuka Kembali Hidayah

Dalam masa yang sama, terus terang pelakon ini tidak berniat untuk melukakan hati, namun pelakon berusia 44 tahun itu berharap wanita tidak terleka dengan perhiasan dunia dan berdoa agar hidayah memakai tudung dengan sempurna kembali.

“Cuma pesan akak, bila sudah puas ‘kepuk-kepukkan’ cinta dan baju belahan dada, berdoalah semoga dibuka kembali pintu hidayah yang pernah diberi dulu.

“Sebab tidak semua dicampakkan (hidayah) oleh Allah,” ujarnya.

Ini Peringatan Ikhlas Nookhiriah

Dalam pada itu. Noorkhiriah menegaskan bahawa hantaran tersebut hanyalah satu peringatan ikhlas untuk semua dan dirinya sendiri.

“Maaf andai tulisan akak mengguris tetapi akak sebagai saudara sesama Islam, menjadi tanggungjawab supaya apabila ditanya ALLAH nanti.

IKLAN

“Sekurang-kurangnya ALLAH tahu akak dah pesan di sini. Maaf sekali lagi yer,” ujarnya.

Untuk Semua & Diri Sendiri

Rata-rata menyokong pendapat beliau dan mendoakan agar perkara tersebut tidak menjadi kebiasaan dalam masyarakat.

“Demi masa sesungguhnya manusia tu di dalam kerugian kecuali mereka yang berpesan-pesan untuk kebenaran dan kebaikan. Well said @khiriah17.”

“Terima kasih kak atas teguran. Memang sedih bila ada yang mempersendakan tudung yang dari kecil kita tahu wajib dipakai untuk menutup aurat. Ia bukan pilihan.”

“Wahai Zat yang membolak-balikkan hati, teguhkan hati kami di atas agama MU.”

“Menutup aurat itu wajib, bukan pilihan, ia tuntutan agama. Berhijab dan menutup aurat dengan sebenarnya. Tapi sedih zaman sekarang ramai jadikan hijab atau menutup aurat sebagai fesyen.

Terkini, Noorkhiriah merupakan aktivis masyarakat yang menyediakan perkhidmatan van jenazah secara percuma. Pertubuhan Amal Nur By Khiriah bersama suaminya, Azfaizul Ahtan.

IKLAN

Bukan itu sahaja, Pertubuhan Amal Nur By Khiriah menguruskan proses memandikan, kafan, solat jenazah sehinggalah ke tanah perkuburan tanpa sebarang caj.

Baca Di Sini:

Saya Memang Bernazar.’ Mona Allen Berhijab Selepas Dikurniakan Anak Pertama

‘Alhamdulillah, Cantiknya Bertudung.’ Harris Aliff Kongsi Foto Isteri Berhijab, Ramai Teruja & Doakan Intan Ladyana Istiqamah

Kashoorga: Semoga Allah kurniakan hidayah buat mereka yang tersalah langkah.

Sumber: Sinar Plus, Instagram Noorkhiriah

Follow kami di Facebook, Website, Instagram dan YouTube Kashoorga untuk mendapatkan info dan artikel-artikel menarik.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI