Sebelum ini keluarga kecil Tomok sudah mempunyai dua anak lelaki. Dan apabila disahkan mengandung, isteri kesayangan Ayu Abas tidak henti berdoa agar dikurniakan bayi perempuan yang comel dan sihat.

Ternyata berkat tidak henti berdoa pada Tuhan, penantikan lima tahun berakhir apabila pasangan ini selamat dikurniakan bayi perempuan di sebuah hospital swasta beberapa hari lalu.

Tidak lokek berkongsi pengalamannya menanti detik menimang cahayamata ketiga, Ayu muat naik statusnya di laman sosial Instagram.

Sangat berinspirasi kisahnya dan boleh dijadikan panduan buat mereka yang masih menanti kehadiran zuriat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ayu_abas on

Journey of my baby girl….

IKLAN

Alhamdulillah…syukur ke hadrat Allah…rezeki dan penantian selama 5 tahun untuk dapat baby girl dimakbulkan….mmg agak sukar untuk conceive terutama ibu-ibu yang sudah berusia atau mempunyai masalah ( I’m feeling it too)…tapi harap ibu-ibu diluar sana jangan putus asa…teruskan berusaha and berdoa…

Finding i’m pregnant after coming back from holiday at Pulau Tioman dalam usia 41 tahun…gembira, risau and mcm2 perasaan coz it’s a risk of baby & mother health too..but keep going doa and think positif and also jaga diri…

After 40 weeks, rabu malam start mild contraction…dibu tak boleh tido over night…the contraction keep going and continuing untill subuh hari khamis…dibu berkira2 nak ke hospital…bukan apa dibu kesian dekat 2 little boys dibu still sleep…nak bangun subuh dibu tengok ada bleeding…ooo…maybe dah tanda kot..dgn contraction yg berterusan i keep jalan rilek2…siap2kan diri..bag semua dah ready dalam kereta then kejutkan my hubby….

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ayu_abas on

Sampai hospital, checking that dibu dah ada bukaan 3cm…and the contraction keep continuing…i did COVID-19 test too…lepas azan zohor dalam 1.25pm lahirlah seorang princess berat around 2.98kg pada 04.06.2020….and of course kelahiran dalam waktu-waktu COViD-19 kita terikat dengan SOP yang harus di ikuti….just handling my baby for a while…dibu kene isolate dgn baby sehingga result COVID-19 keluar….

Terima kasih to all my family, friends and follower yang wish and doakan dibu sepanjang tempoh pregnancy sampai deliver….

Thank you to my lovely husband yang sentiasa ada dalam susah & senang….we manage to harungi bersama dengan dugaan, kekangan, halangan & everything together….i love u so much … ayu sayang shah

To Arrian & Andra wait for dibu k…will bring your little princess sister going back home soon

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ayu_abas on

Kredit Foto: Instagram Ayu Abas

Kashoorga: Bergelar ibu saat paling membahagiakan. Untuk membeli pelbagai barangan kelengkapan bayi, boleh lihat di sini