‘Derma semua bonus piala dunia kepada orang miskin.’ Hakim Ziyech, adalah juara di hati rakyat Morocco. Tiada kata yang indah dapat diberi kepada pemain bola sepak ini melainkan rasa kagum tak terhingga kerana kemurniaan hatinya.

Hakim Ziyech, mendermakan semua bonus Piala Dunianya £280,000 (RM1,528,767) kepada orang miskin di Maghribi atau Morocco.

Bintang Maghribi (Morocco) dan Chelsea, Hakim Zayech yang lahir pada tahun 1993 ini, tidak pernah mengambil gaji dari pasukan kebangsaan sejak tahun 2015.

Artikel Berkaitan

‘Niat Kongsi Duit Gaji Pertama Dengan Mak, Rupanya Tersalah Transfer’. Menangis, Bila Pemilik Akaun Suruh Sedekah!

Derma Semua

Setiap gaji yang diterima, dia sedekahkan kepada staff pasukan dan keluarga-keluarga miskin di Morocco. Dialah juara sebenar di hati rakyat Morocco. Masyallah!

Hakim Ziyech tidak hanya tampil cemerlang bersama pasukannya di Piala Dunia 2022. Pemain sayap Chelsea ini juga cuba memberi lebih banyak sumbangan kepada masyarakat Morocco dengan lebih meluas.

Bayangkan, Ziyech memilih untuk mendermakan semua wang yang diperolehnya semasa Piala Dunia 2022 kepada rakyat Morocco yang memerlukan.

IKLAN

Bonus Piala Dunia

Hakim Ziyech tidak menikmati satu sen pun daripada gaji atau bonus yang diterimanya pada Piala Dunia 2022. Sebaliknya, dia memberikan semuanya kepada kakitangan pasukan dan juga kepada golongan miskin di Morocco.

Maklumat ini diperoleh daripada Khaled Beydoun. Lebih istimewa lagi, sikap pemurah Hakim Ziyech bermula sejak 2015 lagi.

“Bintang Morocco Hakim Ziyech tidak mengambil satu dolar pun ketika bermain untuk negaranya sejak 2015.

‘Derma Semua Bonus Piala Dunia Kepada Orang Miskin.’ Hakim Ziyech, Juara Di Hati Rakyat Morocco
Kepada Orang Miskin

‘Dia menyumbangkan segalanya kepada kakitangan pasukan dan keluarga miskin di negara asalnya Morocco,” tulis akaun Khaled Beydoun yang merupakan peminat sukan, profesor undang-undang dan penulis di akaun Twitternya.

Dilaporkan Hakim Ziyech menderma dana sehingga IDR 5.4 bilion daripada Piala Dunia 2022 sahaja untuk golongan miskin di Morocco.

IKLAN

“Hakim Ziyech menderma semua bonus untuk Piala Dunia 2022 sehingga 325 ribu dolar Amerika Syarikat kepada rakyat miskin Morocco,” tulis orang yang sama.

Hakim Ziyech, Juara Di Hati Rakyat Morocco

Biarpun pada Piala Dunia 2022 dia hanya mengumpul satu gol, Hakim Ziyech mempunyai peranan penting di sebalik perjalanan Morocco untuk mara ke separuh akhir.

Ditugaskan sebagai penyerang sayap, kerjasamanya bersama Achraf Hakimi sering menyusahkan pertahanan lawan.

Penampilannya bersama Morocco akan menjadi penting apabila dia menentang Perancis pada separuh akhir Piala Dunia 2022 walaupun pasukannya kecundang.

IKLAN

Baca Di Sini

Gaji Dipotong 70% & Dibayar Lepas 40 Hari! Tindakan Pemuda Palestin Tidur Depan ATM Tunggu Hari Gaji Undang Sebak

Kashoorga : Semoga Allah membalas setiap kebaikan Hakim Ziyech.

Sumber : Bola.Net, Twitter Khaled Beydoun

Follow kami di Facebook, Website, Instagram dan YouTube Kashoorga untuk mendapatkan info dan artikel-artikel menarik.

Dosa Bulanan Wanita, Sengaja Tangguh Mandi Wajib!

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI