ferrari

‘Jutawan Dubai tampal sticker masyallah dekat kereta mewah, elak ain.’ Di Malaysia sanggup buat video, jatuhkan maruah sendiri atas alasan strategi marketing.

Bukan sekali dua menggunakan kaedah yang sama, malah berkali-kali menjatuhkan maruah diri dan agama tetapi tetap ulang benda yang sama.

Artikel Berkaitan: Tolak Gaji RM20,000 Kerana Nak Ajar Al-Quran, Ustazah Sharifah Khasif Kongsi Rezeki Sentiasa Murah Walau Tak Kerja

Jutawan Dubai Tampal Sticker Masyallah

Kongsi Muhammad Hassan, saya perasan sangat. Dekat mana-mana kereta mewah orang Dubai mesti mereka tampal sticker MASYA-ALLAH. Antara usaha untuk elak ain. Betapa mereka takut jika mata-mata manusia kagum dengan kekayaan yang mereka ada.

Di Malaysia saya perasan ramai yang letak kalimah syahadah di cermin belakang kereta. Ini juga satu usaha yang baik.

IKLAN

Dekat Kereta Mewah, Elak Ain

Sebenarnya ramai jutawan-jutawan di Malaysia atau di sini yang tidak mempamerkan kekayaan mereka di media sosial walaupun ada 3 biji kereta Ferrari di rumah dan mempunyi banyak perniagaan yang berjaya.

Sehinggakan saya dapat tahu Founder kilang perfume di Dubai ini mempunyai private jet dan sentiasa berulang aling ke US dan seluruh dunia untuk lebarkan perniagaan mereka.

Di Malaysia Sanggup Buat Video

Setakat dalam carian saya, tidak jumpa lagi gambar beliau bersama jet di instagram mahu pun facebook buat video murahan joget sana sini untuk jadi femes atau dengan caption

“Nak berjaya nak jadi jutawan jangan tinggal solat dhuha, taat ibu bapa, jangan tinggal sedekah pagi”.

IKLAN

Di Malaysia masih ramai mulakan perniagaan dengan sanggup menjatuhkan maruah sendiri. Sanggup dedah aurat, sanggup joget di depan camera untuk dapatkan followers. Sanggup jadikan Agama sebagai contents.

Baca Juga Di Sini:

Tak Kira Bermusafir Dekat Atau Jauh, Bab Solat Jangan Sesekali Tinggal

Tenatnya Anak Muda! Social Experiment Buktikan Lebih Kenal Artis Dari Lafaz Niat Solat Asar

IKLAN

Jatuhkan Maruah

Kena kecam tak kisah sebab cara ini mereka akan dapat pelanggan lebih ramai. Selepas itu buat video permohonan maaf menangis depan camera dan akhirnya lancarkan produk baru.

Cukup-cukuplah kita follow dan jadikan orang begini sebagai inspirasi dalam dunia perniagaan dan buanglah budaya nak kembangkan perniagaan kena pamer segala kekayaan yang kita ada sehinggakan tempat tidur pun nak kena tunjuk kepada dunia luar yang kita ada tempat tidur yang mewah.

Ingatan bersama supaya kita tak lalai.
-EncikMatt-
#LelakiBurQa

Kashoorga : Semoga Allah mengampunkan segala dosa-dosa hamba-Nya.

Sumber : Muhammad Hassan

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI