Terdapat banyak manfaat dan kebaikan yang boleh kita perolehi apabila kita memelihara dan menyayangi kucing.

Memelihara kucing memberi kesan kepada banyak aspek kehidupan manusia seperti kesihatan fizikal, kesihatan mental, cara hidup dan sebagainya.

IKLAN

Memelihara kucing mengajar kita untuk berkongsi rezeki tidak kira sama ada makanan, minuman, tempat tinggal dan kasih sayang.

Sifat berkongsi dengan makhluk comel ini lambat laun akan menjadikan kita seorang manusia yang pemurah dan baik hati.

Pencinta kucing harus baca…rahsia kelebihan memelihara kucing dari sudut spiritual.

MISI SEEKOR KUCING

Ramai yang menyangka kucing tidak mempunyai apa-apa pekerjaan, mereka hanyalah makhluk pemalas yang hanya tau makan dan minum. Hurm, bukan itu sebenarnya!

Adakah anda tahu bahawa dizaman ini lebih ramai org memiliki kucing berbanding anjing? Tahukah anda apa misi dan tugas seekor kucing ???

Saya akan merungkai beberapa tip rahsia seekor kucing yang belum anda ketahui…

Semua kucing mempunyai kuasa, secara harian utk menyingkirkan energi negatif dr tubuh kita.

IKLAN

Sebaik sahaja kita tido, kucing akan menyerap energi ini. Jika ada lebih ramai org dlm satu keluarga, dan hanya ada seekor kucing, kucing juga mampu menyerap semua lebihan energi negatif dari semua orang ini…

This is the story…It was last week, 5 ekor Bombay Cats ini dihantar ke kedai kami under treatment boarding. Masa tu kucing2 ni dalam keadaan lemah, selsema dan sukar bernafas. Ada yg dh meleleh air liur sampai tuannya ingat termakan racun. Ada yg dh berhari2 xnak makan minum. Tuan pun dh banyak habis duit bawa vet. Tuan dh nanges…😭😭😭Kami bukan doctor, kami hanya cat lovers… tp kami selalu percaya pada satu prinsip dalam melayani kucing sakit : care, tender, loving & attention. Ini la yg kami lakukan selepas menerima kucing2 ini dan selepas dikuarantinkan. Forcefeed air every few hours. Sometimes glukos. Makan ubat n antibiotik ikut jadual. Forcefeed rawfood ikut waktu makan. Kalau sakit kucing x lalu makan, kalau selsema tekak akan sakit. Kalau kita layan x makan dia, dia akan lg sakit. Sebab tu kena paksa makan minum. Kena bg makanan basah yg kuat bau sbb kucing selsema hilang deria bau seketika. Kibble semua dia org x layan time sakit. Hahaha. And of coz kena lap hidung yg berair tu on n off. Kalau perlu layang kan sikit vicks bg senang bernafas. Pujuk, belai, n sembang 🤣.Hari ni nampak kucing2 tu almost fully recovered. Dh melompat2 dlm cage. Dah mengeow2 panggil kita. Comel je… Tapi still kena kuarantin n pantau sbb cycle selsema leh jadi sampai 21 hari baru sembuh. Apa pun..kami happy dgn keadaan kucing2 ni sekarang. Alhamdulillah ! ❤️

Posted by MY OWN PET SHOP on Wednesday, 27 March 2019

LEPASKAN ENERGI NEGATIF

Apabila mereka tido, badan kucing akan melepaskan energi negatif yg telah mereka serap dr kita td. Jika kita terlebih stress, kucing akan mengambil lebih masa utk melepaskan energi ini dan energi negatif ini akan menjadi lemak dlm badan kucing sehingga ia dilepaskan. Kita akan berfikir bahawa mereka gemuk, disebabkan makanan yg kita berikan!

“Bagus untuk mempunyai lebih dari seeokor kucing di rumah, supaya beban utk menyerap energi negatif dapat dibahagi sama rata antara mereka.”

Kucing juga akan melindungi kita di malam hari, agar tiada roh yg tidak diperlukan memasuki rumah semasa kita tidur…

“Sebab itu mereka suka tido di atas katil dengan kita. Dan jika mereka fikir kita baik2 sahaja, mereka tidak akan tido dengan kita di malam itu.”

Sekiranya ada sesuatu yg pelik berlaku disekeliling kita, mereka akan terus melompat ke atas katil utk melindungi kita…

Gambar sekadar hiasan.

CUBA LINDUNGI TUANNYA

Jika ada org yang berkunjung ke rumah kita, dan kucing merasakan bahawa ada ancaman atau benda buruk, kucing akan mengelilingi kita utk melindungi kita. Kita harus la berwaspada. Sekiranya mereka berlari mendapatkan orang itu, mencium mereka dan ingin dibelai, kita tahu bahawa boleh berehat.

Jika anda tiada kucing, dan ada kucing jalanan memasuki rumah anda, peliharalah kucing tersebut, kerana anda sesungguhnya memerlukan kucing pd saat itu…

‘Hurm, kucing jalanan sedia membantu anda!”. Berterimakasih lah kerana rumah anda telah dipilih oleh sikucing utk tujuan ini. Jika anda tidak boleh memelihara kucing jalanan tadi, cari la tempat yg sesuai utk nya.

Kucing biasanya datang kepada kita secara fizikal tanpa sebab2 yg diketahui, dan di dalam mimpi kita dapat melihat sebab kenapa kucing itu muncul seketika. Berkemungkinan ada hutang karma yang harus dibayar kembali kepada kita. Mereka mesti melindungi anda.

“Oleh kerana itu jangan takut atau menakutkan kucing.” Kerana ia pasti kembali kepada anda utk memenuhi tanggungjawabnya….kucing menyembuhkan kita.”

Kucing adalah makhluk yg comel, kasih mereka kepada kita sgt jujur dan melebihi segalanya, cuma mereka punya cara yg berbeza utk menzahirkan kasih mereka.

“Mereka adalah sahabat teragung dan terbaek antara semua2 sahabat…”

*Manusia yang alergi pada kucing secara emosinya adalah gagal utk mencintai seseorang secara mendalam, kerana mereka sering melindungi perasaan sebenar meraka.”

Sumber Kredit: My Own Pet Shop

VIDEO KASHOORGA: