doa

Sebelum ini kita biasa mendengar dan melihat penindasan yang berlaku ke atas umat Islam di Palestin.

Negara mereka ini tidak habis-habis dizalimi dan ditindas oleh kaum Yahudi Israel yang mahu menghapuskan bangsa Islam di atas muka bumi ini.

Rupanya bukan di situ sahaja negara Islam ditindas tetapi juga di negara lain. Dan paling viral sekarang ini ramai memperkatakan tentang penindasan etnik Uighur di wilayah Xinjiang yang ditindas oleh kerajaan China.

Menyentuh Hati. Imam Muzammil Hasballah & Makmun Mengalir Air Mata Sampaikan Doa Buat Kesejahteraan Muslim Uighur!
Kredit Foto: AFP

Dikatalan penduduk Muslim di sana tidak diiktiraf oleh kerajaan Cina yang memegang tampuk pemerintahan ke atas jajahan berkenaan.

Banyak kezaliman yang dilakukan ke atas kaum Muslim Uighur antaranya dinafikan hak sebagai orang Islam di wilayah bergolak ini

IKLAN

Namun Muslim di sana mendapat sokongan dari pelbagai pihak, terutama di negara Islam sendiri. Masing-masing memberi sokongan tidak berbelah bagi dan terus berdoa agar Allah melindungi umat Islam Uighur daripada terus ditindas.

Menyentuh Hati. Imam Muzammil Hasballah & Makmun Mengalir Air Mata Sampaikan Doa Buat Kesejahteraan Muslim Uighur!Terbaru, menerusi video memaparkan sekumpulan jemaah yang di imamkan oleh penghafaz Quran Muzammil Hasballah telah membacakan doa buat para umat Islam yang ditindas, dalam keadaan yang begitu sebak.

Begitu mendalam dan bersungguh-sungguh doa yang baca, sehingga jemaah yang lain juga turut menitiskan air mata meminta pertolongan yang Maha Esa untuk memberi perlindungan kepada umat Islam yang ditindas.

IKLAN

Menyentuh Hati. Imam Muzammil Hasballah & Makmun Mengalir Air Mata Sampaikan Doa Buat Kesejahteraan Muslim Uighur!Jika didengar bacaan doanya, nyata membuatkan jiwa bergetar, menahan emosi mengenangkan nasib para Muslimin yang kini bermatian-matian memperjuangkan akidah mereka.

Doa yang dibaca ini turut mendapat perhatian warganet di laman sosial Facebook Rabiatul Adawiyah dan video ini ditonton lebih sejuta. Masing-masing turut mendoakan kesejahteraan umat Islam di sana.

IKLAN

Hazelnut Love Allahukbar sebaknya ya allah lindungilah umatmu disana jauhkanlah mereka dri kesengsaraan sesungguhnya kau Maha mendengar Maha mengasahani dan maha segalanya2 aminnn..

Mohd Salihudin Mohd Salihudin Alhamdulillah.. semoga dipermudahkan segala dan semoga Allah SWT makbulkan doa ni untuk saudara² seislamku Aamiin

Ambuyat Laici Amiinn. Smoga rakyat uyghur tabah dlm ujian dn Allah masukkn kesmuanya kedalam syurga..jannah.
Aamiinn

Fatimah Ismail Aamiin ya Rabbal Alamin…ya Allah kau lindungilah saudaraku daripada mereka yang zalim

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI