Mungkin kedengarannya agak pelik apabila ibu bapa masih lagi beragama Buddha tetapi anak beragama Islam. Tambah pelik lagi bila anak itu cacat penglihatan dan dihantar pula anak itu belajar di Darul Quran, Jakim, Kuala Kubu Baru, Selangor.

Semuanya kerana kedua ibu bapa ini mahukan yang terbaik untuk mereka. Apa yang boleh dikatakan bahawa moga-moga ibu bapa ‘anak bertuah’ ini akan turut bersyahadah suatu hari nanti, Aamiiin…

Ikuti kisah yang dimuat naik oleh Hamidah Uda Ahmad

MasyaAllah..barulah kak idah perasan kak Idah tersnap gambar ni siang tadi.. langsung tak perasan..

Korang nampak tak sorang wanita yang free hair dgn pakaian skirt bersama suaminya di sebelah turut serta mendaftar anak mereka di Program Diploma Tahfiz Al-Quran & Al-Qiraat di Darul Quran siang tadi.

IKLAN

Beliau dan suaminya sebenarnya seorang wanita berbangsa cina dan beragama Buddha. Inilah yang disentuh oleh tuan pengarah Darul Quran semasa ucapan di majlis perasmian tàdi. Yang sungguh menyentuh hati semua ibu bapa sehingga ramai yang menangis terharu bukan saje kerana anak mereka beragama Islam tetapi seorang yang tak boleh melihat.

Subhanallah, Ibu Bapa Agama Buddha Tapi Anak Islam, Lebih Pelik Lagi Anaknya Cacat Penglihatan & Dihantar Belajar Di Darul Quran

IKLAN

Ibu bapa ini merestui anak mereka yang buta ini masuk Islam dan menghafal kitab Al-Quran. Pelajar ni telah menghafal 10 juzuk Al-quran dari program pensijilan Al-Quran dan Al-Qiraaat di sini tahun lepas. Difahamkan tiap-tiap hari ibunya datang memimpin tangan anaknya datang belajar. Sekarang anak itu meneruskan pengajian di peringkat Diploma pula.

Ya Allah sungguh tidak mustahil bila Allah nak memberi hidayah kepada seseorang itu..sungguh beruntung beliau insan yang terpilih.K.Idah sungguh terharu dan turut sama menitiskan air mata mendengar cerita tuan pengarah tadi. Tak sangka malam ni terlihat gambar ni..

IKLAN

Marilah kita sama-sama mendoakan semoga ibu dan ayahnya turut diberi hidayah sama-sama memeluk agama Islam suatu hari nanti..InsyaAllah..Aamiin

Sumber kredit: Hamidah Uda Ahmad

VIDEO KASHOORGA:

https://www.youtube.com/watch?v=mOzwGsmECGQ

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI