Baru-baru ini ramai menzahirkan rasa terkejut isu pergaulan bebas melibatkan lelaki dan perempuan semasa perasmian Riyadh Season 2021 yang menyaksikan ratusan ribu warga Arab Saudi bergembiran menikmati muzik rancak sempena pembukaan festival tersebut.

Ramai menzahirkan rasa terperanjat kerana bumi Arab dikenali sebagai bumi baroqah di mana adanya Masjidharam yang menjadi kiblat umat Islam. Begitu juga Masjid Nabawi yang menempatkan makam Rasulullah SAW tapi acara hiburan berkenaan menyaksikan iman itu tidak dapat diwarisi.

Tidak habis dengan isu Riyadh Season, nampaknya apabila berbicara soal hiburan dan keseronokan, ramai yang “hanyut” dengan petanda akhir zaman ini.
Antara tanda akhir zaman berlaku sebelum kiamat ialah muzik bermaharajalela.

“Pada akhir zaman akan terjadi tanah runtuh, rusuhan dan perubahan muka.”Ada yang bertanya kepada Rasulullah; “Wahai Rasulullah, bilakah hal ini terjadi?” Baginda menjawab; “Apabila telah bermaharajalela bunyi-bunyian (muzik) dan penyanyi-penyanyi wanita” – Ibnu Majah.

Tak hairanlah setiap kali acara hiburan dan keseronokan diadakan, ramai yang akan berkumpul sekaligus menyaksikan pergaulan bebas antara lelaki dan perempuan terjadi.

IKLAN

Baru-baru ini timbul isu pergaulan bebas di sebuah taman tema air yang menyaksikan puluhan warga kota yang sudah lama terkurung menari keseronokan tanpa mengikut SOP ditetapkan oleh kerajaan.

Ia mendapat perhatian dari PU Amin menerusi akaun Tik Toknya, @ustazamirulamin yang secara sinis berkata, ia satu bencana untuk generasi muda kita.

IKLAN

Menerusi kata-katanya (berbaur sinis), PU Amin berkata, “mantap anak muda, berjoget-joget. Bersuka ria. Bagai Covid itu sudah tiada. Itu yang pertama.

“Yang kedua, bagaikan Tuhan itu tiada mata, bagaikan seksadan azab neraka itu tidak wujud selamanya. Syabas anak muda. Orang Melayu, Islam kita, hahaha.

IKLAN

“Esok kalau berlaku lagi, masalah-masalah yang Tuhan turunkan kepada kita, itu sebab kita punya dosa la tu. Seronok oo berjoget-joget. Suka tu.

“Ya Allah, itulah. Pihak berkuasa tolonglah ambil tindakan segera. SOP pun tak patuh, ko berjoget dalam tu ramai-ramai, main air gedebam gedebum. Ini mazhab mana nie, Ya Allah (tepuk dahi).

“Takkan tak sekolah dekat setengah tahun perangai teruk macam tu. Ini apa cerita,” katanya lagi.

https://www.tiktok.com/@ustazamirulamin/video/7028883080286948610?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id6973624686812366338

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI