Siapa yang tidak mengenali pelakon serba boleh ini, Faezah Elai. Dia yang sebelum ini tidak berhijab mula melakukan penghijrahan sejak beberapa tahun lalu.

Ternyata sebaik memilih untuk bertudung, Faezah bijak menyarung busana bersesuaian dengan hijab labuh yang menggambarkan imej sebenar sebagai seorang Muslimah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Artikel Berkaitan: “You’re My Inspiration Untuk Slowly Labuhkan Tudung” – Gaya Hijab Labuh Digayakan Faezah Elai Dipuji Netizen

Malah sejak mengenakan gaya tudung labuh ini telah menjadi ikutan ramai wanita di luar sana.

Gayanya menjadi inspirasi untuk mereka turut menggayakan tudung labuh tanpa rasa kekok atau janggal.

Dalam satu posting di laman Instagramnya, Faezah memberitahu dia sangat gembira mengetahui penampilannya yang bertudung labuh ni menjadi inspirasi wanita di luar sana.

Ya Allah.. seriously u gais really follow the way i dress?? There’s no words for me to describe how I feel after reading all of ur comments.. Thank you for all the wishes.. Alhamdulillah.. Let’s do this!! Istiqomah sama2!! Love you Gais much2

 

View this post on Instagram

 

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Malah dia juga turut berharap agar semua wanita di luar sana agar terus beristiqamah dalam menutup aurat.

IKLAN

Dalam pada itu, Faezah turut berkongsikan sebuah akaun Instagram yang menjual tudung mengucapkan terima kasih kepada pelakon itu kerana menjadi asbab ramai wanita mula berubah memakai tudung labuh.

Artikel Berkaitan: “Individu Lahir Bulan Ogos Kuat Bekerja, Selain Romantik, Penyayang & Pandai Memujuk” – Kajian Dr. Fadzilah Kamsah

 

View this post on Instagram

 

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Menurut posting itu, melihat Faezah Elai seperti influencer lain tetapi sebenarnya sangat luar biasa.

Malah mereka menyaksikan sendiri betapa ramai yang berubah memakai tudung labuh disebabkan Faezah Elai.

Tambahnya lagi banyak pahala yang mengalir dengan dakwah yang dilakukan olehnya hingga membuatkan ramai lebih berani bertudung labuh kini.

IKLAN

Katanya tidak perlu tunggu untuk jadi sempurna tetapi bila kita buka hati untuk menyarung tudung labuh, sedikit sebanyak akan mula mencari Allah. Dan daripada situ kita sedikit sebanyak akan mula menutup dengan sempurna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Ayuh, ikuti perkongsiannya yang sangat memberi inspirasi

Posted @withregram@properhijab HAPPY BIRTHDAY PUAN FAEZAH ELAI

Seseorang yang bernama Faezah Elai, nampak seperti influencer yang biasa2, tapi sebenarnya luar biasa. Kami di Proper Hijab menyaksikan sendiri betapa ramainya yang mula berubah ke tudung labuh asbab Faezah Elai.

IKLAN

Mungkin biasa bagi org lain tapi luar biasa bagi kami. Betapa banyak nya pahala berterusan yang mengalir buat dia. Cara dakwah setiap manusia berbeza2. Ini lah dakwah seorang Faezah Elai. Membuat kan lebih ramai berani bertudung labuh.

Tak perlu tunggu perfect, tak perlu tunggu nanti. Bila kita buka hati untuk sarung tudung labuh, sedikit sebanyak hati kita mula mencari Allah. Sedikit demi sedikit mula untuk tutup dengn sempurna.

Terima kasih Faezah Elai. Kerana mu ramai sangat2 dah tak pandang pelik tudung labuh. Ramai dah makin yakin bertudung labuh. Sampai jadi fenomena. Subhanallah. Sesungguhnya kami cemburu, banyak sangat pahala untuk susuk yang bernama Faezah Elai.

Selamat hari lahir Puan Faezah Elai. Semoga diberi kan umur yang berkat, dipermudahkan segala urusan di dunia dan akhirat serta diberikan ganjarang syurga tertinggi. We love you

Ikhlas dari Azie & Team Proper Hijab.

Siapa yang start pakai tudung labuh asbab Faezah Elai‍

#Thankyouproperhijab #alhamdulillah #feelingblessed #faezahelai #lovelovelove

 

View this post on Instagram

 

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Kredit Foto: Instagram Faezah Elai

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI