Siapa pun kita, bila tibanya hidayah dari Allah yang menjentik hati, manusia akan mulai berubah. Kita kena percaya dan yakin, segala apa yang ada di dunia ini termasuk hati kita adalah milik Allah. Kita hanya mampu merancang, Allah jua yang menentukannya.

Jika sebelum ini terkenal dengan penampilan barang kemas yang haram dipakai lelaki, ternyata penampilan terbaru artis rap popular MK atau nama sebenarnya Muhammad Hairi Amin bin Hamdan dari kumpulan K-Clique yang berjinak dalam dunia tabligh buat ramai kagum. Dari satu perkongsian dari intagram AzuanMazlan7, berkongsi gambar MK keluar berdakwah 3 hari.

Alhamdulillah, kini giliran MK @hairiwhuut keluar dakwah 3 hari? Peminat MK juga kena jadikan ikutan kebaikan ini di seluruh alam. Sayang MK kerana Allah SWT.

Usaha dakwah & tabligh menyantuni & mendatangi ummat dengan berkasih sayang. Dengan sifat & akhlak Rasulullah SAW yang dibawa oleh jemaah tabligh, ramai yang datang pada agama & berkasih sayang kerana Allah SWT.

Hati Milik Allah! Perubahan MK K-Clique Keluar Dakwah 3 Hari Ikut Jemaah Tabligh Buat Ramai Kagum

Bagi masa & doakan semoga MK istiqomah keluar dakwah 3 hari setiap bulan bagi memperbaiki diri. Kepada mereka diluar sana, pandanglah setiap ummat Rasulullah SAW ada potensi menjadi manusia terbaik disisi Allah SWT. Jangan pandang keburukkan orang lain tapi pandanglah keburukkan diri sendiri kerana banyak lagi kelemahan diri kita sendiri untuk diperbaiki.

IKLAN

Setiap manusia ada kesilapannya dimasa lalu tetapi Allah itu Maha Baik & Maha Penyayang kerana setiap manusia Allah akan bagi hidayah 70 kali setiap hari & masa tetapi bergantung kepada manusia itu sendiri sama ada nak ambil atau lepaskan. Jika dia lepaskan hidayah yang Allah bagi bermakna Allah SWT tidak berkehendak kapadanya. Manusia yang terbaik dia akan segerakan untuk berhijrah ke arah kebaikan untuk mengejar redho Allah swt.

Tahniah Dato' @kingfadino saham akhirat yang mengalir & terus mengalir.

IKLAN

Dalam pada itu, seorang lagi jemaah Farith Zul turut berkongsi gambar kenangan bersama MK yang turut sama dalam jemaah tabligh berkenaan.

Hati Milik Allah! Perubahan MK K-Clique Keluar Dakwah 3 Hari Ikut Jemaah Tabligh Buat Ramai Kagum

Hati Milik Allah! Perubahan MK K-Clique Keluar Dakwah 3 Hari Ikut Jemaah Tabligh Buat Ramai Kagum

IKLAN

Guys MK pun keluar 3 hari guys.

Masyallah, budak-budak muda Sabah ni kalau kena tasykil mudah InsyAllah. Pengalaman jemaah-jemaah yang keluar dakwah di Sabah memang selalu beri laporan ramai pemuda walaupun zahirnya nampak “rock & blues” namun hati mereka lembut dan mudah tersentuh dengan dakwah.

Allah sayang. Bila mana satu orang mula datang kepada agama, bertemu orang-orang soleh itu tandanya ada perkara baik yang Allah SWT inginkan untuk dirinya.
Pandanglah walau 1 kebaikan pun yang ada pada orang lain walaupun dalam dirinya ada 1000 keburukan.

Ambik beg … Ciao ciao ciaooo 3 hari
Jom 3 hari!

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI