Indahnya perancangan Allah. ‘Tiga kali kena reject, tetap tunggu sebab kena tolak cara baik.’ Malahan alasan ditolak juga membuatkan lelaki ini berusaha untuk menambat hati bakal suri hatinya.
Benarlah kalau sudah jodoh, tidak akan ke mana. Walaupun tiga kali lamarannya ditolak, lelaki ini @akmalhd tidak pernah berhenti berharap dan tidak putus harapan.
Suasana sebak menyelebungi majlis perkahwinan lelaki ini dengan pasangan dambaannya. Air mata menjadi saksi cinta sejati lelaki ini.
Video perkahwinan mereka menjadi viral di TikTok, bukan saja ahli keluarga terdekat yan turut mengalirkan air mata. Malahan rakan rapat turut sebak atas penyatuan ini, mungkin menjadi kisah cinta merpati dua sejoli ini.
3 kali kena reject but now . Alhamdulillah I’m blessed with the best family, loving friends and my perfect partner. All praise to Allah.
Menjadi tanda tanya di kalangan wargamaya kenapa lelaki yan dikenali dengan Akmal ini ditolak bakal isterinya. Menjawab persoalan netizen, isteri tampil mendedahkan punca sebenar.
Ads
Tiga Kali Kena Reject
Jangan risau. Saya Bukan rejected dengan cara tak elok. Sebab itu masih setia tunggu. She’s deserve to choose.
Jelas isterinya, “ Saya reject Akmal dulu, sebab masa dia propose… saya masih tak move dan ada hati pada orang lain. Jadi takkan lah bila kita ada hati pada orang lain tapi kita nak terima orang lain dalam hidup kita.’
“Saya rasa tak adil. Jadi bila dah betul-betul ready, barulah saya terima dia. Lagi satu sebab dia tak handsome jugalah.’ Katanya sambil berseloroh.
Ternyata ramai yang memuji kesabaran dan usaha Akmal dalam menambat hati isterinya kerana tak semua mampu bertahan setelah direject berkali-kali.
Malahan pada masa yang sama, ada warganet yang meluahkan rasa sedih kerana turut memahami perasaan orang yang ditolak.
Njamie3010
Tahniah… Selamat menempuah alam rumah tangga. By the way, cantik venue nikah. Kudos too photographer, semua moment sangat meaningful….
Nurul Ashikin
Dapat reject suami sekali saja, sebab kali kedua tak boleh reject. Dia sudah pasang trap, siap book dewan side dia dah
Ads
Liya
Saya dah 4 kali kena reject. Tapi itulah payah betul kan nak move on. Hanya mampu doakan yang terbaik saja untuk si dia.
Cyngku76
Congrats, semoga kalian kekal bahagia hingga ke Jannah, dilimpahi rezeki, dikurniakn zuriat dan ceria slalu. Insyaallah…
Siti Nabilah Jaafar
Means wife dia ke yang reject sampi tiga kali? Then berjodoh, wah hebat perancangan Tuhan. Kalau sudah jodoh… barakakallahulakuma. Semoga bahagia till Jannah.
Kashoorga : Kalau benar dialah jodoh kita, pasti Allah akan permudahkan sama ada lambat atau cepat. Semoga pasangan ini bahagia hingga ke syurga.
Doa untuk pengantin biasanya dibacakan setelah majlis akad nikah dilangsungkan. Mungkin hal ini jarang kita lakukan apabila menghadiri majlis pernikahan dan perkahwinan tetapi adalah afdal jika kita membacakan doa ini agar kehidupan mempelai dirahmati. Malah ia juga sebagai satu keberkatan dalam mengharungi alam rumahtangga.
Rasulullah SAW turut menganjurkan doa boleh dibaca. Ia bertujuan agar perkahwinan yang baru dibina diberkati dan diharungi sebaiknya oleh kedua pengantin dalam keadaan suka dan duka.
Daripada Abu Hurairah radiallahu ‘anhu, Nabi sallallahu ‘alaihi wasallam apabila mengucapkan tahniah kepada pengantin, baginda akan menyebut:-
Semoga Allah memberkatimu, mengurniakan keberkatan kepadamu, dan mengumpulkan kamu berdua dalam kebaikan. [Jami’ at-Tirmizi, Kitab an-Nikah, hadis no: 1091, hasan sahih]
Semaikanlah di atas kedua pengantin perasaan kasih sayang. Tunjukkanlah kepada keduanya jalan petunjuk dan taqwa. Lanjutkan umur keduanya di dalam kehidupan bahagia dan menggembirakan. Sentiasa dalam ketenangan dan berlapang dada. Himpunkanlah di antara keduanya persefahaman dan kemesraan, dan jadikanlah hidup keduanya sentiasa merasa Qana‘ah (kecukupan) dan terpelihara dari segala godaan. Kurniakanlah Ya Allah! kepada keduanya keturunan yang soleh dan solehah. Limpahkanlah Ya Allah! Keduanya nikmat yang berkat. Luaskanlah kepada keduanya pintu rezeki. Peliharalah keduanya dan lindungilah Ya Allah dari fitnah-fitnah hidup. Jauhilah keduanya perangai buruk dan kurniakanlah keduanya peliharaan Mu dan keredhaan Mu Ya Allah.
Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama. Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?
Cara buat rayuan haji! Baru-baru ini Tabung Haji telahpun mengeluarkan surat haji kepada mereka yang terpilih untuk mengerjakan haji pada tahun 2025. Begitu pun bagi yang tidak terpilih, jangan putus asa, anda masih lagi mempunyai peluang untuk membuat rayuan bagi mengerjakan ibadah ini tahun hadapan.
Ini kerana Tabung Haji telah pun membuka peluang untuk membuat rayuan haji bermula 19 Disember 2024.
h4>theyusufiskandar Hari ni Yusuf pergi dekat Daddy “Daddy can you teach me wudhuk?”
Ternyata permintaan anak yang semakin bijak ini begitu menyentuh perasaan kedua ibu bapanya.
Tidak dinafikan hasil didikan yang betul dan sempurna dari kedua ibu bapanya menyebabkan Yusuf bijak berfikir ke arah suatu yang lebih baik walaupun masih kecil.
Sebaik muat naik posting ini, nyata menyentuh hati warganet dan masing-masing mendoakan Yusuf bila besar nanti menjadi anak yang soleh.
Bayar Deposit Beli Barang Tapi Tak Jadi Ambil, Duit Pendahuluan Ini Hak Pembeli Atau Penjual?Dalam urusan jual beli hari ini, bayaran pendahuluan atau deposit...