Tidak dinafikan lelah menjadi seorang isteri. Terpaksa menguruskan keluarga dan dalam masa sama perlu bekerja untuk membantu kewangan suami.

Walaupun penat namun tanggungjawab sebagai isteri dan ibu dipenuhi tanpa sebarang rungutan.

Jadi kalau boleh sebagai suami perlu bijak membahagiakan isteri. Jangan lupa hargai mereka. Sesekali belikan mereka hadiah. Tidak perlukan yang mahal, cukup sekadar bawa mereka berjalan-jalan.

“Kalau Sayang Isteri Bawak La Pergi jalan-Jalan. Ajak Ke Pasar Malam Pun Sudah Cukup Membahagiakan Si Dia”
Bawa isteri ke pasar malam pun sangat membahagiakannya.

Hatta ajak pergi pasar malam juga sangat membahagiakan isteri. Kalau tak percaya boleh cuba buat dan dapat lihat wajah si dia akan senyum sampai telinga.

Dahsyat sangatkah jadi orang perempuan ini? Asyik mengadu penat. Orang lelaki yang baik dia takkan mengeluh apatah lagi mengherdik isteri yang meluah rasa penat. Suami yang baik akan peluk dan usahakan cara sampai isteri penat rasa bahagia.

IKLAN

1. Bawalah Isteri Berjalan-jalan

Sekali seminggu apa salahnya. Pergi ke tasik, tengok wayang, bawa pergi berkelah, kalau tiada bajet ajak ke pasar malam pun sudah menggembirakan hati isteri. Jika ada duit lebih, setiap dua bulan duduklah di hotel, bak kata orang berhoneymoon.

2. Ke Taman Dengan Anak-anak, Benarkan Isteri Layan Hobinya

Jika berkesempatan suami bawalah anak-anak ke taman pada waktu petang. Main bola dengan anak-anak. Temani anak-anak perempuan bermain buaian. Berikan masa untuk isteri berehat, ‘me time’. Biarkan si isteri melayan perasaan menonton drama di waktu petang.

3. Bawa Berbincang Dengan Suami Apabila Ada Isu

Jangan biarkan isteri memendam rasa. Tadahkan telinga mendengar celoteh dan bebelan isteri tentang kenakalan anak-anak. Tetapi, janganlah pula ikut sama membawang dengan isteri.

IKLAN
“Kalau Sayang Isteri Bawak La Pergi jalan-Jalan. Ajak Ke Pasar Malam Pun Sudah Cukup Membahagiakan Si Dia”
Sentiasa berbincang jika ada masalah.

4. Tolong Kerja-kerja Isteri

Cuci pinggan, jaga anak, kemas meja dan sebagainya. Musim hujan ni apa kata tawarkan diri pergi ke kedai dobi untuk membasuh baju. Ala, buatlah apa-apa kerja di rumah pun, isteri pasti suka.

5. Mohon Pada Suami Jangan Bawa Masalah Kerja Ke Rumah

Rumah adalah tempat berehat. Ceriakan isteri. Biar dia gembira dengan kepulangan suami. Sentiasa bergurau dengan isteri, buat lawak walaupun punchline hampeh.

IKLAN
“Kalau Sayang Isteri Bawak La Pergi jalan-Jalan. Ajak Ke Pasar Malam Pun Sudah Cukup Membahagiakan Si Dia”
Tinggalah urusan pejabat seketika & luangkan masa bersama isteri.

6. Berilah Isteri Rehat Seminggu Sekali

Bagi isteri off day untuk sehari. Bawa dan belanja isteri makan di luar. Tanyalah selera isteri.

Sebenarnya banyak cara seorang suami boleh membahagiakan isterinya. Hargailah pasangan ketika mereka masih ada. Kita berkahwin untuk bahagia, bukannya untuk menderita.

Kena bijak menangani tekanan.

KREDIT FOTO: SUMBER GOOGLE (UNTUK TOP IMAGE)

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI