Jodoh itu aturan Allah dan ia sudah tertulis dari luh mahfuz lagi. Bila masanya, hanya Allah yang tahu.

Dilihat bahagia namun masa yang sama masih mencuba menyesuaikan diri dengan alam rumahtangga yang baru didirikan pada 1 Januari 2022 lalu, terlihat Heliza Helmi sedang melalui momen-momen bahagia di sisi suami, Dato Sri Mahadi.

Ramai teruja bila diberitakan penyanyi dan aktivis ini bernikah kerana keduanya menjaga iktilad dalam perhubungan (tiada hebahan bercinta di media sosial seperti kebanyakan artis lain) ditambah semangat menyebarkan dakwah dengan cara mereka tersendiri, pasangan pengantin baru ini dilihat menyebarkan aura positif kepada peminat-peminat mereka selain kawan-kawan terdekat.

Bahkan dari perkongsian di instagramnya @nurhalizahelmi, dirinya juga seakan tidak percaya dan katanya, apa dilaluinya ini adalah perancangan terbaik dari Allah.
“Ya Allah berikanlah kami semua Sakinah Ma Waddah Wa Rahmah Till Jannah Ya Allah.

IKLAN

“Ya Allah, helpppp masih tak caye ni. Wallahi, semuanya dari ALLAH. Memang aturan ALLAH, tiada daya upaya kami melainkan ALLAH.

“Tak tahu nak kata, hampir semua yang jumpa kami depa akan sebak menitis air mata kegembiraan dan mereka mendoakan yang baik baik buat kami walhal kami ni bukan siapa siapa

“Hampir separuh dewan dipenuhi dengan agamawan, para asatizah, ada yang sanggup batal program untuk menghadiri majlis dan mendoakan. Allahu Akbar.

IKLAN

“Kami sangat kerdil Ya Allah. Apa yang Engkau kurniakan ini terlalu MasyaAllah Ya Allah.. Kami tak layak Ya Allah, namun kasih sayangMu tiada bertepi..

“Moga kita hidup berpaksa hanya satu, hanyasenya ALLAH SWT..

IKLAN

“Wallahi tak ada apa kami mahukan melainkan doa, dan memang ALLAH sampaikan rasa ke hati kami, betapa genuine doa kalian.

“Kami tak mampu balas semua kebaikan kalian. Kami serahkan pada ALLAH, agar ganjarkan yang PALING TERBAIK dunya wal akhirah buat semua.

Moga kebahagiaan dirinya dan pasangan till jannah. Sumber : instagra@nurhelizahelmi

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI