Bila sebut tentang ibu tiri, mesti kita sudah membayangkan wajah yang bengis, garang dan hati kering. Namun hakikatnya tidak semua ibu tiri begitu. Masih ingat tak lagi dengan penyanyi bersuara lunak, Farah Asyikin Zulkifli.  Seorang penyanyi dan komposer Malaysia yang meraih tempat ketiga dalam musim kedua pertandingan Malaysian Idol pada tahun 2005, Farah juga pernah meraih tempat kelima dalam pertandingan One in a Million tahun 2006.

Baru-baru ini Farah telah berkongsi sekeping gambar bersama keluarganya. Perkongsian itu dibuat menerusi sebuah entri di akaun Instagram (IG) miliknya.

https://www.instagram.com/p/Bp-p5sdgk5qJX8kmCfXxk1kGgA8b8W2xs_ricc0/?utm_source=ig_web_copy_link

Di ruangan kapsyen, Farah memperjelaskan tentang hubungannya bersama tiga orang anak tiri yang sering dipertikai oleh sesetengah netizen.

Kata Farah Asyikin, Tak Semua Ibu Tiri Macam Cerita Snow White & Cinderella

IKLAN

Menurut Farah, hubungannya bersama anak tiri tidak mempunyai masalah dan baik-baik sahaja, bukan seperti yang disangka oleh segelintir pihak.

Kata Farah Asyikin, Tak Semua Ibu Tiri Macam Cerita Snow White & Cinderella

“Ramai pengikut saya meminta gambar bersama anak tiri, sebenarnya saya pernah berkongsi gambar bersama mereka dahulu.

IKLAN

“Kalau ‘scroll down’ profil saya, anda akan jumpa gambar kami bersama. Terima kasih kepada Snow White dan Cinderella yang memberi impak kepada stigma masyarakat yang membenci ibu tiri.

“Saya sayang keluarga saya, saya sayang anak tiri dan menghormati privasi mereka,” jelasnya.

Foto tersebut diambil pada jamuan makan malam ke-24 anak sulung suaminya, Raja Asilla pada Februari lalu. Di sebelahnya adalah kembar Raja Muzaffar dan Raja Shahirah.

IKLAN

Manakala lelaki kacak yang paling jauh di dalam foto itu adalah kawan rapat anak-anaknya.

Kata Farah Asyikin, Tak Semua Ibu Tiri Macam Cerita Snow White & Cinderella

Farah Asyikin berkahwin dengan Raja Iskandar Raja Mukhtaruddin pada Januari tahun lalu. Sebelum itu, dia pernah dua kali mendirikan rumahtangga.

Sumber kredit: Sinar Harian & Instagram Farah Asyikin

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI