Linda Rafar Diuji Lagi, Mohon Doakan Ibunya Kembali Sembuh

Kasih ibu membawa ke syurga. Begitulah perumpamaan betapa sucinya kasih seorang ibu kepada anaknya. Bagi pelakon dan juga penyanyi, Linda Rafar atau nama sebenarnya Azlinda Rafar sedang bersedih dengan keadaan ibunya, Rasimah Abdul Rahman yang kini sedang sakit.

Umum mengetahui Linda dan ibunya begitu rapat. Luahan hati Linda di laman Instagramnya begitu menyentuh jiwa.


Ya Allah, lindungilah ibu Linda. Berikan dia kekuatan yg tidak terbilang. Angkatkan segala kesakitan itu, kurniakan kemudahan kesembuhan kenikmatan kesihatan. Ameen Ya Rabb

Semoga doa2 dimakbulkan.. Just nk kongsi skit tentang mak linda ni..sape yg kenal linda tau laa mak linda ni suka anak2 dia berjaya dlm kerjaya dan agama… drp kecik linda memang anak paling rapat dgn mak.. sampai laa tua ni pon still apa2 mesti cari mak..pendek kata 1001 rahsia dlm hidup hanya kongsi dengan mak linda je.. i trust her 101%.. Mak ni strong woman n linda ikut cara dia 100%.. mak x pernah susahkan hidup anak2 dia,x pernah paksa mintak duit or apa2 yg luar kemampuan kami 6bradik..malah mak suka bersedekah ada duit skit sanggup gi kedai beli sendiri brg2 dapur dan bg pada anak2 dia walau pon dia x kuat berjln..

Mak syg sgt2 anak2 linda terutama Arwah Memen 😭 tu laa cucu paling dia syggg tp pergi lebih awal anak syurga yg dia sygg sgt tu.. Setiap hari mak akan col semua anak2 dia setiap 2-3jam tp linda yg kerap dia col 😭.. Bila Mak sakit sejak 2hari lepas hp linda xde pon berdering n tulis MAK!!! Ya allah cepat btul terasa masa berlalu begitu pantas..hari ni mak dah x sedar 

Doc nak tebuk saluran pernafasan tp kami adikbradik x sanggup tgk mak di lakukan begitu.. kesian sebab pagi tadi n smlm rancak jugak dia berborak.. Punca kena gigitan binatang yg kami x pasti di tangan trus bengkak n kena operation dan trus effect buah pinggang krn menurut doc kuman merebak begitu pantas.. Airmata mengalir ni n dada x tahan sgt sebak teringat kebaikan n kasih syg mak pd anak,sampai x selera nk mkn n minum sepanjang hari ni.. terpikir mcm x ckup je jasa mak yg linda nk balas.. Mak,,

Nk bagi tau linda syg mak sgt2 dan linda x tau laa if allah ambik mak hilang la tempat linda nk bercerita segala masalah nanti.. mak la kawan baik linda n kawan gaduh..if mak xde tak tau hidup ni mcmne..Ya allah kuatkan aku..

Ya allah kesiani aku
Ya allah sembuhkan ibuku..
Ya allah hanya allah shj yg tau hati dan keadaan linda skrg ni 

Mohon semua followers sedekahkan al-fatihan kepada Rasimah binti abdul rahman mintak allah sembuhkan penyakit ibuku..amiin love LR


Ya Allah, lindungilah ibu Linda. Berikan dia kekuatan yg tidak terbilang. Angkatkan segala kesakitan itu, kurniakan kemudahan kesembuhan kenikmatan kesihatan. Ameen Ya Rabb Semoga doa2 dimakbulkan.. Just nk kongsi skit tentang mak linda ni..sape yg kenal linda tau laa mak linda ni suka anak2 dia berjaya dlm kerjaya dan agama… drp kecik linda memang anak paling rapat dgn mak.. sampai laa tua ni pon still apa2 mesti cari mak..pendek kata 1001 rahsia dlm hidup hanya kongsi dengan mak linda je.. i trust her 101%.. Mak ni strong woman n linda ikut cara dia 100%.. mak x pernah susahkan hidup anak2 dia,x pernah paksa mintak duit or apa2 yg luar kemampuan kami 6bradik..malah mak suka bersedekah ada duit skit sanggup gi kedai beli sendiri brg2 dapur dan bg pada anak2 dia walau pon dia x kuat berjln.. Mak syg sgt2 anak2 linda terutama Arwah Memen 😭 tu laa cucu paling dia syggg tp pergi lebih awal anak syurga yg dia sygg sgt tu.. Setiap hari mak akan col semua anak2 dia setiap 2-3jam tp linda yg kerap dia col 😭.. Bila Mak sakit sejak 2hari lepas hp linda xde pon berdering n tulis MAK!!! Ya allah cepat btul terasa masa berlalu begitu pantas..hari ni mak dah x sedar😭 Doc nak tebuk saluran pernafasan tp kami adikbradik x sanggup tgk mak di lakukan begitu.. kesian sebab pagi tadi n smlm rancak jugak dia berborak.. Punca kena gigitan binatang yg kami x pasti di tangan trus bengkak n kena operation dan trus effect buah pinggang krn menurut doc kuman merebak begitu pantas.. Airmata mengalir ni 😭n dada x tahan sgt sebak teringat kebaikan n kasih syg mak pd anak,sampai x selera nk mkn n minum sepanjang hari ni.. terpikir mcm x ckup je jasa mak yg linda nk balas…🙏🏻 Mak,, Nk bagi tau linda syg mak sgt2 dan linda x tau laa if allah ambik mak hilang la tempat linda nk bercerita segala masalah nanti.. mak la kawan baik linda n kawan gaduh..if mak xde tak tau hidup ni mcmne.. 😭😭😭 Ya allah kuatkan aku.. Ya allah kesiani aku Ya allah sembuhkan ibuku.. Ya allah hanya allah shj yg tau hati dan keadaan linda skrg ni 😭 Mohon semua followers sedekahkan al-fatihan kepada Rasimah binti abdul rahman mintak allah sembuhkan penyakit ibuku..amiin love LR🌹

A post shared by LRFlawlessProducts (@lindarafar) on

Melalui Insta story juga, Linda turut meluahkan perasaan tentang keadaan kesihatan ibunya.

 

 

Ramai terpanggil memberi kata-kata semangat kepada Linda agar dia tabah melalui ujian itu termasuk rakan terdekat.

 

 

 

 

 

 

 

Di doakan moga ibu Linda kembali sembuh seperti sediakala.

Sumber: Instagram Linda Rafar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*