Kehilangan seseorang yang kita kasihi memang boleh buat hati ini cukup tersiksa. Terkenang segala kenangan manis bersamanya yang sukar dipadam dalam kotak ingatan. 

Siapa sangka baru dua bulan mengecap kemanisan hidup berumah tangga, Imamnya telah dijemput Illahi.

Biarpun masih dalam kesedihan, namun wanita ini Airina Roslan tetap meyampaikan kata-kata cinta buat arwah suaminya Muhammad Amirul Ashraf Salki yang meninggal dunia selepas rebah dan pengsan ketika bermain futsal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Al-fatihah Suamiku Amirul (@ai_pav) on

Airina Roslan, dalam postingnya di laman Instagram sambil memuatkan gambar mereka berdua ketika majlis akad nikah dan bersanding menggambarkan apa peraşadan dialami sekarang..

Coretan yang sangat sweet tetapi ada kesedihan yang sukar untuk ditanggung bagi wanita ini yang dilihat cukup tabah menghadapi dugaan ini walaupun baru beberapa hari menerima berita kehilangan suami tersayang.

Gambar ketika masa bernikah, memang nak peluk selalu sebab dah halal. Merayu tungggulah di sana

Assalamualaikum you.. you ingat tak time semua org nk ambik gmbr kita time nikah & sanding.. i selalu nk posing peluk u, cium u.. haha yela dah halal kan! Youuuu tolong lah i mohon, i merayu sangat2 youuuuu.. tolong lah.. tunggu lah i kat sana. Mak cakap kalau kt syurga kita akan jumpa soulmate kita.

Mahu jadi soulmate selamanya. Pemergian yang cukup senang dan dicemburui.Tanda-tanda orang baik, ahli syurga

I harap sangat i lah soulmate you tu.. U tau tk, ramai org suruh i kuat and jgn sedih sbb u pergi dlm keadaan yg dicemburui. Ramai org yg nak pergi mcm u.. senang je.. tanda2 org baik, ahli syurga. Amin. jd i tak boleh sedih dah.. i kena kuat. Kepada yg baca ni..

Mohon gunakan perkatakan pergi berehat, rumah baru untuk arwah bagi kurangkan sedikit rasa sedih

airin mohon kalau bercakap tentang Mirul.. kalau boleh gunakan “Pergi berehat” utk gantikan “meninggal” dan “rumah baru” utk gantikan “kubur”.. bnda ni sedikit sebanyak dpt kurangkan rasa sedih yg ada.. terima kasih banyak… Mirul & Airin sayang semua. Alfatihah.

Malah lebih menyedihkan sebelum itu Airina juga sempat tumpang tidur di atas tilam tempat jenazah suaminya itu diletakkan dan menurutnya tercium bau yang sangat wangi dari tilam berkenaan.

Arwah Amirul juga rupanya adalah anak kepada personalii media sosial yang cukup popular dengan video masakan, Puan Azlita Aziz atau dikenali dengan nama Azlita Masam Manis.

Setelah dua hari kehilangannya, ibu ini menyuarakan kerinduannya pada anak tersayang. Biarpun anaknya sudah berumah tangga, namun kasih ibu itu tetap di bawa hingga ke syurga.

Dalam postingnya di laman Instagram, Azlita memberitahu bahawa dia terlalu rindu pada anaknya yang sempat dipinjamkan selama 25 tahun sahaja.

Menurutnya lagi, anaknya itu ciptaan Allah cukup sempurna dan tempatnya berehat sepuasnya di syurga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azlita Masam 🍊Manis (@azlitaaziz) on


Rindunya mak pada mirul…
Ya Allah terima kasih pinjamkan anakku ini walaupun hanya utk 25 tahun aje..
Ciptaan mu yg cukup sempurna … Tempatlah dia surga mu ya Allah bersama orang yg beriman.. mak sayang sangat kat abang.. rehatlah bang.. rehatlah sepuas-puasnya.. Al fatihah
Muhammad Amirul Ashraf bin Salki
31.3.1994 – 7. 11. 2019

Postingnya ini juga turut mendapat respon dari followernya yang masing-masing mengucapkan takziah pada Azlita dan mendoakan agar mereka sekeluarga tabah menghadapi dugaan dari Allah.

miaiyzarasofia Salam takziah kak ita.smg akk sekeluarga kuat dan tabah di atas kehilangan anknda tercinta.Al- fatihah…smg arwah di tempatkan dikalangan orang2 yg beriman…

haz_abd Takziah..innalillah buat akak sekeluarga..

a_for_aimi Inalillahiwainailahirojiun..Salam takziah buat kak ita sekeluarga

ndrsl Salam takziah buat kak Ita & keluarga.. Semoga Muhammad Amirul Ashraf ditempatkan dalam golongan yg beriman & beramal soleh. Aamiin Ya Muji

tzaraskitchen Innalillahi wainnailaihi rajiun. Salam takziah dan al-fatihah. Marilah kita sama-sama berdoa semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh arwah dan ditempatkan di kalangan orang-orang yg beriman.

KREDIT FOTO: INSTAGRAM AIRINA ROSLAN & AZLITA