zul

Penularan wabak Covid-19 kini semakin serius apabila semalam kes mencatat paling tinggi apabila lebih 400 kes baru dilaporkan di seluruh negara.

Tanpa mengenal bangsa atau agama, terbaru Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Al-Bakri turut disahkan postif Covid-19.

Artikel Berkaitan: Menteri Agama Sering Baca Doa Ini Setiap Kali Lepas Ucapan. Rupanya Doa Mengelak Wabak & Sangat Bagus Diamalkan!

Beliau membuat pengesahan itu menerusi media sosial miliknya. Bukan itu sahaja Dr Zulkfli juga turut mendoakan keselamatan dan kesembuhan rakyat Malaysia yang dijangkiti Covid-19 ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Menteri di JPM (HEA) (@drzulkifli.albakri) on

“Kepada Allah saya berserah, kepada-Nya jua saya memohon pertolongan.

“Seperti yang telah saya maklumkan dalam kenyataan pada hantaran (posting) sebelum ini, saya telah disahkan positif oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Saya mohon maaf atas sebarang bentuk kelemahan dan kekurangan daripada diri saya.

Artikel Berkaitan: Setiap Ujian Yang Datang Tanda Allah Sayang Kita. Dan Ini Doanya Boleh Diamalkan Untuk Bebas Dari Masalah!

“Insya-Allah, bantuan #MusaadahKhasSiswa Siri 2 yang saya janjikan semalam kepada siswa yang terkandas, tetap akan diteruskan oleh agensi-agensi agama di bawah saya. Program-program #MusaadahCOVID19 yang telah diaturkan, akan terus dijalankan seperti biasa di seluruh Malaysia.

IKLAN

“Masih ramai yang memerlukan bantuan kewangan, barangan asas, makanan dan lain-lain dalam tempoh yang getir ini. Sejak Mac, bantuan disalurkan tanpa mengira agama dan bangsa. Pandemik COVID-19 benar-benar mengajar saya erti kebersamaan. Saya akan pastikan semua bantuan sampai kepada sasaran, insya-Allah.

“Saya berdoa kepada Allah SWT semoga Allah SWT selamatkan dan sembuhkan rakyat Malaysia yang menghidap COVID-19 termasuk diri saya. Saya sayang anda semua. Patuhi semua SOP yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan Majlis Keselamatan Negara di mana jua anda berada.

“Orang ramai yang menghadiri majlis yang melibatkan kehadiran saya sepanjang 24 September hingga 4 Oktober diminta menjalani pemeriksaan saringan COVID-19 di mana-mana klinik kesihatan dengan segera.

“Alhamdulillah, sehingga saat ini keadaan kesihatan saya adalah bertambah baik. Terima kasih kepada Menteri Kesihatan Malaysia, Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia dan para doktor serta barisan hadapan yang amat prihatin dengan keadaan saya.

Sekian, terima kasih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Menteri di JPM (HEA) (@drzulkifli.albakri) on

IKLAN

Justeru, Zulkifli meminta orang ramai yang menghadiri majlis yang dihadiri beliau sebelum ini menjalani saringan Covid-19.

Pada 24 September lalu, Zulkifli dilaporkan berada di Sabah untuk menghadiri beberapa program dan pulang ke Kuala Lumpur.

Beliau juga turut menghadiri beberapa program lagi di Kelantan, Shah Alam dan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) bagi menyampaikan bantuan melalui misi #MusaadahKhasSiswa.

Dalam pada itu, ramai turut mendoakan kesihatan Menteri Agama dan boleh kembali bekerja seperti biasa.

drhalina Semoga cepat sembuh Ustaz

IKLAN

lufyalaana Cepat sembuh ustaz. Moga Allah lindung dan padamkan segala dosa dan kesalahan walaupun sebesar zarah.

amir_salikan Semoga cepat sembuh Dr. Zul.. Amin

cik_panda85 Allahuakbar! Semoga Dr Zulkifli diberikan kesembuhan. Ameen Ya Rabb.

farhanxism Syafakallah. Moga Ustaz kembali pulih sihat sempurna seperti sediakala.. Amiin.

iza_hazih Smg Dr Zulkifli diberi kesembuhan oleh Allah swt dan dapat bertugas semula

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Menteri di JPM (HEA) (@drzulkifli.albakri) on

Artikel Berkaitan: “Saya Doa Pada Allah Beri Kesembuhan Untuk Rakyat Malaysia..” – Turut Disahkan Positif Covid-19, Dr Zul Titip Doa Buat Semua

Kredit Foto: Instagram Dr Zulkifli

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI