PanduanAmalan

Amalan

Wanita Yang Rasa Penat Bekerja & Urus Keluarga, Amalkan Zikir Fatimah Untuk Redakannya

Kos sara hidup yang makin tinggi membuatkan bukan sahaja suami perlu bekerja. Tetapi isteri juga ...

5 Amalan Sunnah Di Pagi Hari Penambah Pahala

Pagi hari merupakan waktu yang sangat tepat untuk memperoleh banyak amalan dalam kehidupan. Sebenarnya banyak perkara yang berkaitan dengan amalan sunnah di pagi hari ini....

Hidup Jadi Tertekan Kenangkan Dosa Silam, Amal Zikir Ini Supaya Diampunkan Dosa

Kadang-kadang hidup jadi tertekan kenangkan dosa silam, zikirlah supaya diampunkan dosa. Lumrah manusia, menyesali setiap perbuatan

‘Bukan Sebelum Makan Je Kena Baca.’ Amal Doa Ajaib Ini, Baru Mudah Dapat Parking

‘Bukan sebelum makan je kena baca.’ Amal doa ajaib ini, baru mudah dapat parking. Sebenarnya pelbagai doa orang amalkan untuk dapatkan lot parking. Setengah orang...

Ibu Ayah Sudah Meninggal? Ini Cara Untuk Kita Berbakti Pada Arwah

Kembalinya orang tua kita ke pangkuan Illahi bukan bermakna berakhirnya peluang kita sebagai anak berbakti kepada arwah. Allah menunjukkan banyak cara untuk kita dapat terus mengalirkan pahala buat mereka sebagaimana sewaktu mereka masih hidup.

10 Kali Lafaz Selawat Ringkas Ini Bersamaan Dengan 100 Ribu Lafaz Selawat Lain

Solat dan berselawat jalannya seiringan. Sesibuk mana pun rutin harian kita, solat 5 waktu jangan ditinggalkan kerana ia adalah tiang agama. Dalam masa sama di dalam bacaan solat itu sebenarnya kita juga turut berselawat ke atas nabi junjungan besar kita Muhammad SAW.

Bagaimana Nak Cuci Bersih Dosa-dosa Mengumpat?

Jangan bohong dengan mengatakan kita tidak pernah sekalipun mengumpat. Kalau berkumpul bersama rakan lain, ada sahaja topik umpatan yang merancakkan pertemuan itu. Sedar sebenarnya apabila mengumpat hukumnya adalah berdosa dan seakan memakan daging saudara sendiri.

“10 Amalan Ini Akan Permudahkan Kita Ketika Meninggal Dunia”-Imam Syafi’e

Segala amalan baik dan buruk kita adalah penentu bagaimana pengakhiran hidup kita nanti. Semua mahu meninggal dunia dalam keadaan Husnul Khatimah.

Menjadi Wanita Dunia Yang 70 Kali Ganda Cantik Daripada Bidadari Syurga

Mulai hari ini, sasaran utama muslimah ialah untuk menjadi lebih baik daripada bidadari syurga. Hasrat ini juga harus disokong padu oleh suami yang sayangkan isterinya.

Wanita Yang Rasa Penat Bekerja & Urus Keluarga, Amalkan Zikir Fatimah...

Kos sara hidup yang makin tinggi membuatkan bukan sahaja suami perlu bekerja. Tetapi isteri juga ...