Setiap kali melihat iklan ditayangkan dalam satu program di kaca televisyen, hati tertanya-tanya siapakah pemilik jenama susu ini. Popularitinya menjadi semakin naik sejak menjadi penaja bagi rancangan berkenaan.

Malah dalam satu segmen, jenama susu terkenal ini juga turut berkongsi rezeki dengan insan yang lebih memerlukan.

Ternyata biarpun sudah popular dan menempa kejayaan berganda, tetapi jenama susu ini tidak lokek untuk berkongsi rezeki bersama orang lain.

Hasil titik peluh selama ini.

Menyingkap sejarah pembabitan jenama susu ini, rupanya ada kisah di sebalik kenapa mereka tidak lokek untuk berkongsi rezeki.

Dikenali dengan panggil ‘Bos Susu’, Encik Azmi Zainal yan juga merupakan Ketua Pegawai Operasi (COO) berkongsi kenapa mereka bermurah hati menyumbang sejumlah wang kepada insan lain yang memerlukan.

‘Bos Susu’ En Azmi Zainal yang semakin dikenali.

Menurutnya sebelum jenama ini mendapat pengiktiran senagai jenama no 1 susu segar di Malaysia, syarikat ini juga pernah diduga dengan pelbagai kepahitan.

IKLAN

Memulakan syarikat dengan kecil-kecilan dan mendaki tangga sedikit demi sedikit sebelum berada di tahap sekarang.

Tambahnya ketika mahu memperkenalkan jenama ini kepada pengguna mereka mengunakan medium menjual di pasar malam dan pasar tani terlebih dahulu.

Kancil merah ni lah jentera pengangkut susu dari satu pasar malam ke pasar tani… kancil merah ni lah juga yg brader bawa utk meeting2 ngan manager2 supermarket… ia ibarat ferrari merah

Malah menghantar stok susu berkenaan dengan menggunakan khidmat bas ekspres memandangkan tiada pengangkutan lori yang besar.

IKLAN

Bukan itu sahaja, mereka juga turut disindir oleh pesaing melihat kegigihan untuk memasarkan produk ini di pasaraya besar.

Namun lali dengan cemuhan, mereka terus berusaha dan kekal berdoa agar jenama susu akan dikenali dan menjadi produk nombor 1 di Malaysia satu hari nanti.

Keratan akhbar.

Buktinya kini, produk jenama susu mereka iaitu Farm Fresh begitu digemari ramai. Oleh sebab tahu asal usul zaman keperitan sebelum ini menyebabkan mereka terpanggil untuk membantu orang lain yang dalam kesusahan bersama projek CSR ini.

IKLAN

Kenapa GV Farm Fresh ada segmen kongsi rezeki?
Bagus ya Farm Fresh n Astro ni bantu artis2 yg memerlukan…byk sekali komen2 positif yg di lontarkan oleh netizen d social media… terimakasih brader ucapkan pada mereka yg menyokong kami

Ramai mengenali kami dgn jenama kami Farm Fresh… jenama no 1 susu segar d malaysia… jualan ratusan juta setahun… ada beribu ekar ladang d Malaysian dan Australia, punya kilang tercantik, tercanggih dan terakhir ini menaja GEGAR VAGANZA dgn jutaan ringgit dan bagi sumbangan RM 10 000 pada artis yg kurang bernasib baik

Guna medium jual di pasar malam dan pasar tani.

Mungkin tidak ramai penonton GV yg tau kisah brader dan bro Loi memulakan bisnes kecil kami sehingga mencapai ketahap ini kami bermula dgn 60 ekor lembu dan membeli susu dari penternak, kami hantar susu2 tu naik bas ekspres kerana tiada lori yg nak heran pun setakat nak hantar kan susu 10-20 kotak ke KL, brader tunggu bas ekspress d petronas sungai besi… kami jual d kedai2 kecil dahulu sebelum masuk ke supermarket… bila petang brader akan jual sendiri d pasar malam dan pasar tani.. kami rasa perit dan susah… bukan hanya air mata shj yg mengalir…

maruah juga di injak2kami tidak pernah kenal erti tewas… ramai yg mentertawakan kami… malah kompetitor kami kata pada buyer supermaket…”biar lah itu company kecik… kita x payah usik… nanti dia sendiri mati maaaa”… kami simpan itu sebagai semangat dan dgn dendam kesumat… bila nak cari promoter pulak, ramai promoter2 yg ketawakan brader…”betul ke kau blh byr gaji ni… kau pun pakai selipar je”… kami telan semua itu… kami terus berusaha dan berdoa….

Bantu golongan yang lebih memerlukan.

kami tau bagaimana perasaannya menjadi orang susah yg memerlukan… atas dasar keinsafan dan sedar asal usul kami… kami tidak pernah lupa dan sentiasa ingat hari2 kami bermula dulu… sebab tu lah kami buat GV Farm Fresh CSR ini.

Tunggukan artis CSR kita mlm ni… kasi surprise sikit… ramai yg merinduinya, dan jangan luoa juga tunggu apa brader nak cakap mlm ni.. sekarang ni d tangga eskalator pun orang ajak selfie… kita jumpa mlm Astro Ria 104 jam 9mlm.

Tidak lokek berkongsi rezeki.

SUMBER: FACEBOOK AZMI ZAINAL