Allah lebih tahu apa yang terbaik buat hambanya. Teruskan berdoa dan kemanisannya akan dirasai bila saatnya perlu.

Ternyata setiap peluang kedua yang datang itu tidak dipersia-siakan kerana setiap sabar itu hikmahnya sangat besar.

Hari ini juara Gegar Vaganza 8, Aliff Aziz dan isteri, Bella Astilah berangkat menunaikan umrah bersama kedua ibu bapa Bella.

Dalam catatan di instagramnya, Bella sempat berkongsi, peluang menunaikan umrah buat kali pertama ini adalah hadiah hari jadi paling bermakna buat dirinya dan suami (Aliff lahir pada 16 Februari) manakala dirinya pada 13 Mac akan datang.

Masih diingati dalam ucapannya sempena hari jadi Aliff ke 30 tahun lalu, Bella mendoakan agar suaminya menjadi suami yang terbaik.

IKLAN

“Happy birthday B, semoga Allah SWT sentiasa memberkati awak dan menjadi seorang anak yang baik kepada umi, ayah, abang yang baik…
“…suami yang baik, menantu yang baik, daddy yang baik untuk anak-anak dan insan yang baik, insyaAllah,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Dan tahun ini, doa dari seorang isteri itu termakbul kerana keduanya berada di Tanah Suci Makkah menunaikan ibadah umrah, kiblat umat Islam selain tempat suci yang menjadi tumpuan seluruh semua masyarakat.

Dan di instgramnya juga, Bella berkongsi tanda kasih sayang buat kedua ibu bapanya yang mana dirinya tidak mampu membalas semua jasa-jasa ibu ayahnya dan mengharapkan ia permulaan tahun baharu yang baik bagi mereka sekeluarga. Malah ia juga impiannya sejak dari sekolah iaitu ingin membawa ibu bapanya menunaikan umrah.

IKLAN

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalammualaikum, syukur Alhamdulillah Bella, suami, mama dan ayah ingin berangkat ke Tanah Suci bagi menunaikan ibadah umrah buat pertama kali. Mohon semua doakan kami para jemaah selamat pergi dan pulang insha-Allah.

IKLAN

Kepada keluarga, sahabat, semua yang mengenali saya, dengan ini saya ingin memohon maaf dan ampun sekiranya saya pernah mengguriskan hati, tersilap kata atau perbuatan yang kurang menyenangkan sepanjang perkenalan. Bella sangat-sangat terharu dapat membawa kedua orang tua Bella sebab inilah impian bella dari sekolah lagi. Allahuakhbar, bahagia rasanya bila dapat bersama-sama mama dan ayah

Ikhlas dari kaklong untuk mama sama ayah yang banyak berkorban dari kaklong kecik masa kita tinggal di sabah sampai lah sekarang. Tak terbalas segala jasa mama ayah. Semoga ini menjadi permulaan tahun baru yang baik buat kita semua, inshaAllah.. Amiin yra. Terima kasih juga buat kak @azlinabdlatif dan abg Akram. Semoga persahabatan ini kekal selamanya inshaAllah.

@iamaliffaziz
@eina_astillah
@ag.astillah

#HadiahHariJadipalingbermakna
#1602
#1503

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI