‘Bercerai sejak awal tahun, rahsiakan atas permintaan suami.’ Demi elak fitnah, Anim Ezati terpaksa buka cerita yang sebenarnya dia dan bekas suami telah lama bercerai.

Ternyata menempuh fasa baru bergelar ibu tunggal bukanlah mudah. Apatah lagi dalam usia yang masih muda dan memiliki anak yang masih kecil sudah tentu segalanya menuntut semangat yang kuat bagi Anim Ezati.

Artikel Berkaitan

Mizz Nina Bawa Anak Tunai Umrah. ‘Bagi Pendedahan Awal, Musa Banyak Tonton & Dengar Tentang Ibadat Haji.’

Bercerai Sejak Awal Tahun

Pengacara, Anim Ezati Rizki, 30, mengesahkan dia sudah bercerai sejak awal tahun lalu, namun merahsiakan perkara itu atas permintaan bekas suaminya, Mohd Fadli Sahudin.

Jelas Anim, 30, dia dan bekas suami masih berkawan baik demi membesarkan puteri tunggal mereka, Yara Alanna Khalsom yang kini berusia dua tahun.

Rahsiakan Atas Permintaan Suami

“Jodoh kami sampai di sini saja. Demi mengelakkan sebarang fitnah, saya terpaksa buka cerita perpisahan ini. Kalau boleh, saya tak nak langsung kongsi perkara begini namun saya terpaksa juga.

IKLAN

“Alhamdulillah untuk dua tahun yang Allah izinkan untuk bersama dalam perkahwinan dan hadiah yang paling berharga, anak perempuan kami. Kini, saya dan bekas suami tidak lagi bersama.

‘Bercerai Sejak Awal Tahun, Rahsiakan Atas Permintaan Suami.’ Demi Elak Fitnah, Anim Ezati Terpaksa Buka Cerita
Demi Elak Fitnah

“Kami sudah berpisah pada awal tahun ini. Saya terpaksa rahsiakan dulu kerana ingin menghormati banyak pihak termasuk bekas suami sampai semua reda.

“Hak penjagaan anak sepenuhnya kepada saya. Hubungan saya dengan bekas suami dalam keadaan baik. Kami bersama-sama dalam membesarkan Khalsom,” katanya.

Baca Di Sini

11 Tahun Kisah Cinta Ashraf Sinclair & Bunga Citra Lestari Yang Sangat Berinspirasi, Hingga Maut Memisahkan

IKLAN

Ziana Zain Buat Solat Taubat, Istikharah dan Hajat Sebelum Bercerai. “Saya Keliru, Minta Allah Beri Petunjuk.’

Anim Ezati Terpaksa Buka Cerita

Sementara itu, Anim mengakui tidak mudah untuk menempuh fasa sebagai ibu tunggal.

“Saya tabik hormat kepada semua ibu tunggal di luar sana. Menggalas gelaran sebagai ibu tunggal bukanlah satu perkara yang mudah.

“Saya merasai segala pahit manis, cabaran untuk membesarkan anak tetapi saya bersyukur kerana Allah permudahkan dengan pelbagai cara. Terima kasih di atas sokongan kalian dan doa yang dititipkan selama ini.

IKLAN

Anim dan Fadli mendirikan rumah tangga pada 28 Disember 2019.

Kashoorga: Jodoh tak panjang, namun penceraian bukanlah pengakhiran hidup. Semoga Anim Ezati terus tabah meneruskan kehidupannya.

Sumber: myMetro Instagram Anim Ezati

Follow kami di Facebook, Website, Instagram dan YouTube Kashoorga untuk mendapatkan info dan artikel-artikel menarik.

Dosa Bulanan Wanita, Sengaja Tangguh Mandi Wajib!

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI