Mungkin ada lelaki yang takut berkahwin kerana bimbang belum mampu untuk menyara ‘anak orang.’ Hakikatnya melalui perkahwinan, rezeki akan melimpah ruah asalkan ada usaha ke arah itu.

Selain itu memelihara hubungan yang baik dalam rumah tangga juga antara resepi rezeki datang ‘mendekat’.

Berkepitlah Selalu Dengan Isteri, Salah Satu Mandi Bersama. Barulah Rezeki Sentiasa Datang Mendekat!

Ikuti perkongsian berikut:

Perkahwinan sepatutnya membuka pintu rezeki seluas-luasnya tapi kerana hubungan suami isteri renggang, pintu rezeki menjadi sempit. Mulalah jadi bibit bibit perpisahan apabila banyak musibah berlaku.

Ramai suami isteri berpecah belah kerana dah tak mahu berkepit macam masa mula-mula kahwin dulu. Anak ramai atau tak ramai bukan alasan malu nak berkepit nanti anak-anak pandang.

Menurut kata Pakar motivasi Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah, pelukan dan sentuhan suami kepada isterinya ada banyak kebaikan kepada si isteri juga kepada si suami.

???? ????? ????? ???????? ??????, ??????? ?????? ??? ???? ????? ?????? ?????.

ENAM AMALAN SUAMI ISTERI YANG ADA KEBAIKAN DARI SEGI PSIKOLOGI DAN SAINTIFIK 

IKLAN

ISTERI SALAM DAN CIUM TANGAN SUAMI
Isteri yang salam, cium dan peluk suami selama 10 saat setiap pagi menghasilkan banyak “hormon endorfin”.
Hormon endorfin ini dapat membantu isteri turun berat badan dan mengurangkan keresahan.

Tak perlu ubat atau tahan lapar kalau nak kurus, beri suami sentuh anda dah cukup. Lebih kerap lebih baik, kurus dapat pahala pun dapat..

TIDUR BAWAH KETIAK SUAMI
Isteri yang ada masalah tidur boleh cuba cara ini, kerana tidur di bawah ketiak suami boleh beri anda tidur yang lena dan tenang kerana adanya “Hormon Bau Phero”.

Bukan itu sahaja bau phero suami dapat meredakan stress ada sepanjang hari buat kerja rumah. Cubalah, dapat pahala lagi..!

JANGAN MALU MANDI BERSAMA
Mandi bersama suami isteri yang sah adalah sunnah dan dapat pahala. Selain dari itu proses mandi yang mesra dan intim dapat mengurangkan stress isteri dan suami.

Bukan sahaja dapat dibersihkan bahagian belakang badan malah dari segi saintifik proses mandi bersama akan membuat jantung lebih sihat.

IKLAN

JANGAN TAKUT KENTUT DEPAN PASANGAN
Suami jadi yakin setia bersama isteri apabila pertama kali nampak dia kentut. Suami yakin berkompromi dengan “bencana” apa pun bersama isterinya selepas ini.

Suami isteri merasa lebih bebas melakukan apapun. Kerana hubungan yang sihat dalam keluarga asasnya adalah ketulusan dan kepercayaan.

Wanita selalu ingin tampil cantik. Lelaki selalu ingin tampil gagah. Satu kentut tidak akan mengubah keadaan itu menjadi sebaliknya.

SUAMI PELUK DAN CIUM ISTERI
Ramai suami yang tidak tahu tapi setiap pelukan mesra suami dapat mengeluarkan “hormone oxytocin” ia mampu membuatkan isteri rasa bersemangat dan bertenaga.

Setiap sentuhan suami di pipi, pinggang, peha dan punggung dapat buat isteri kembali bertenaga walaupun setelah seharian bekerja.

IKLAN

Berkepitlah Selalu Dengan Isteri, Salah Satu Mandi Bersama. Barulah Rezeki Sentiasa Datang Mendekat!

SOLAT BERJEMAAH SELALU
Lalukan solat berjemaah bersama sekerap yang boleh. Kerana satu jaminan yang kita boleh beri pada isteri iaitu kita mahu bawa mereka ke syurga bersama.

Solat berjemaah juga mengeratkan silaturrahim dan buat isteri lebih taat dan setia pada suami yang memimpin mereka ke jalan Allah.Suami layanlah isteri macam RATU, barulah rezeki yang datang macam RAJA.

Setiap pagi bagi isteri anda ketenangan, kekuatan dan semangat dengan pelukan dan ciuman di pipi mereka.

Jangan terkejut lepas ni isteri jadi SUPERGIRL di rumah, comfirm lepas tu rezeki yang datang pun macam SUPERMAN..

Sumber: Mohd Fhais

VIDEO KASHOORGA:

 

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI