Kata pendakwah Indonesia, Khalid Basalamah, rezeki itu umpama buah yang terdapat pada pohon. Ada yang bergantungan dan ada juga berguguran. Siapa sahaja boleh mengambilnya, tidak kira beriman atau kafir dengan sebanyak mungkin.

Islam adalah agama yang seimbang membicarakan aspek kehidupan di dunia dan di akhirat. Umatnya diseru berusaha secara tekun untuk mencapai kebahagiaan di dunia dan di akhirat. Oleh itu perlu ada ‘usaha’ ke arah memperolehi rezeki.

Buat Sembilan Perkara Ini In Shaa Allah Rezeki Mudah Datang

Berikut perkongsian tip Nur Aliah Mohd Nor agar pintu rezeki datang dengan mudah.

9 Tip Pintu Rezeki Datang Dengan Mudah 

1. Sentiasa senyum sebab senyum itu kan sedekah. Lagi kerap kita senyum lagi mudah rezeki datang.

IKLAN

2. Bahagiakan anak-anak yang masih kecil, terutama sekali anak-anak comel yang tak ada mak ayah dah. Mereka pon perlukan kasih sayang abadi.

3. Kalau dah jumpa jodoh tu cepat cepat la dirikan rumahtangga, sebab bila kahwin Allah akan bagi rezeki rumah tangga pula!

Buat Sembilan Perkara Ini In Shaa Allah Rezeki Mudah Datang

4. Setiap kali jumpa suami atau isteri atau anak, berilah pelukan, ciuman, lafazkan sayang dan doakan mereka.

IKLAN

5. Sentiasa berbuat baik dengan semua orang, termasuklah berbuat baik kepada orang tua, orang sakit dan fakir miskin. Bantu mereka dengan seikhlas hati.

6. Sentiasa rasa bersyukur dengan pasangan hidup masing-masing. Ingat jangan cari orang yang sama dengan kita, cari orang yang boleh melengkapi hidup kita. Dan bersyukurlah.

7. Di mana saja kedudukan kira berada, sentiasalah berikan layanan dengan penuh hormat tidak kira siapa orang itu, kalau leader kita itu lebih muda hormatlah dia sebagai seorang leader.

IKLAN

8. Bahagiakan dan bagi semangat kepada sahabat kita yang sedang dalam kesusahan, sedih dan sakit.

9. Minta maaf dan memaafkan semua orang. Bila kita buat baik kepada orang, orang juga akan berbuat baik kepada kita. Bahagia selalu ya, sebab bila hati bahagia REZEKI mudah datang. ?

Sumber kredit: Nur Aliah Mohd Nor

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=qDXb7brNhCQ

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI