Suami dambaan setiap wanita, terbaik Edika Yusof.

Edika Yusof Layan isteri yang sakit macam bidadari. ‘Walau ada wanita lain menggangu, saya tak pernah melayan.’ Baginya, isterinya wanita yang paling dia sayangi.

Biarpun sudah bertahun isterinya sakit, ia bukanlah tiket untuk dia curang atau meninggalkan wanita yang pertama bertakhta di hatinya. Respek sungguh!

Kemelut yang melanda rumah tangga pengarah Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana secara tidak langsung membuatkan nama pelakon kacak Edika Yusof, 55, pula kembali menjadi bualan warganet di media sosial.

Artikel Berkaitan:

Walaupun Pernah Diduga Disuruh Kahwin Lain, Tetapi Edika Yusof Tetap Setia 14 Tahun Jaga Isteri Lumpuh

Edika Yusof Layan

Semuanya kerana kesetiaan pelakon popular era 90-an itu yang menjaga isterinya, Nor Hidayah Yusri, 44, yang mengalami lumpuh separuh badan sejak 18 tahun lalu.

Nor Hidayah menghidap penyakit meningitis sehingga menyebabkannya koma, bisu, hilang deria pendengaran selama setahun, diikuti lumpuh separuh badan selepas melahirkan anak kedua.

IKLAN

Dalam laporan sebelum ini, Edika pernah memaklumkan, cabaran amat besar bila bergelar pelakon kerana sentiasa ada wanita yang cuba mendekatinya.

Isteri Macam Bidadari

“Sejak mula isteri sakit, saya sering menerima panggilan daripada wanita di media sosial sampai hari ini tetapi saya tidak pernah melayannya,” katanya.

Malah, Nor Hidayah ketika ditemubual satu portal sebelum ini juga pernah meminta suaminya itu berkahwin lagi tetapi Edika menolaknya.

Walau Ada Wanita Yang Menggangu

“Saya pernah suruh suami kahwin lagi tetapi suami beritahu untuk apa tambah masalah lagi? Cukuplah satu wheel chair (kerusi roda) ini saya tolak,” katanya.

IKLAN

Sementara itu, seorang pengguna aplikasi TikTok, @eyka_talib memuat naik klip video meninggalkan pesanan agar suami di luar sana dapat menjadikan kesetiaan Edika sebagai contoh dalam melayari alam perkahwinan.

Saya Tak Pernah Melayan

“Jadilah seperti Edika Yusof yang sentiasa ada dengan isterinya yang lumpuh. Isteri suruh kahwin lain pun tak nak sentiasa jaga isterinya macam bidadari. Masih lagi wujud lelaki sejati zaman sekarang ini?”tulisnya yang turut meletakkan tanda pagar ‘Puteri Sarah Liyana’.

Sementara itu, menerusi tinjauan di instagram Edika pula, rata-rata pengikutnya memuji kesetiaan pelakon itu menjaga isterinya serta mendoakan kebahagiaan rumah tangganya supaya berkekalan.

IKLAN

Baca Di Sini:

Ya Allah Terima Kasih Beri Pinjaman Kekasih Hati…” – Ashraf Muslim Dedikasi Ucapan Cinta Buat Isteri Kesayangan

Kashoorga: Suami dambaan setiap wanita, terbaik Edika Yusof.

Sumber : myMetro

Dosa Bulanan Wanita, Sengaja Tangguh Mandi Wajib!

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI