Medium sosial menjadi perantara untuk mengetahui perkembangan terkini ataupun menyampaikan dakwah kepada mereka di alam maya.

Apatah lagi ketika musim COVID-19 ini ramai yang menggunakan medium ini untuk mendapatkan pelbagai maklumat terkini disampai pihak kerajaan.

Cara ini (menyampaikan dakwah) juga dianggap berkesan, lebih-lebih lagi orang yang membacanya menekan butang share disampaikan kepada orang lain. Secara tidak langsung dakwah tersebar dengan lebih cepat dan selamat.

Dalam perkongsian di laman sosial Instagram Bazli UNIC ada memberitahu kelebihan jika mengamalkan zikir Astaghfirullah yang boleh diamalkan setiap masa.

Bukan sahaja untuk melapangkan rezeki, tetapi juga kelebihannya mudah mendapat zuriat, menyembuhkan penyakit juga mampu menyejukkan hati isteri yang sedang marah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Entrepreneur Musician (@bazliunic) on

IKLAN

KELEBIHAN ZIKIR ASTAGHFIRULLAH

1. Barangsiapa yang beristighfar pada pagi hari Jumaat sebelum menunaikan solat pagi. Dengan mengatakan “Aku memohon ampun kepada Allah, Tiada Tuhan melainkan-Nya, yang Maha Hidup, Maha Kekal Mentadbir dan aku bertaubat kepada-Nya sebanyak tiga kali. Maka Allah Taala akan mengampunkan dosa-dosanya walaupun sebanyak buih di lautan.” [Riwayat Ibn al-Sunni (83)] 2. Barangsiapa yang melazimi (sentiasa) istighfar, Allah SWT menjadikan untuknya bagi setiap kesempitan itu jalan keluar, setiap kebimbangan itu kelapangan dan Allah juga mengurniakan kepadanya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka”

3. Dimakbulkan Permintaan & Hajat

4. Bertambah Kekuatan Jiwa dan Emosi

IKLAN

5. Mudah Mendapat Zuriat

6. Menyembuhkan Penyakit

7. Menyejukkan Hati Isteri yang Sedang Marah

IKLAN

8. Dijauhkan dari Azab & Bala

9. Ditambah Nikmat & Kekayaan

10. Memberatkan Timbangan Akhirat & Diangkat Ke Syurga

#covona #covid #covid_19 #covıd19#zikir #taubat #istighfar

ARTIKEL BERKAITAN: Siti Nurhaliza Paling Suka Selawat Tafrijiyah, Ulang 11 Kali

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI