Ajal maut jodoh pertemuan ditentukan oleh Allah SWT. Tidak tercepat mahu pun terlambat. Dari sebuah acara bertemu rakan-rakan lama, untuk bersapa dan menjalinkan silaturahim namun diuji dengan berita pemergian di hadapan mata.

Inilah kejadian menimpa bekas Pegawai Perhubungan Awam (Pro) BMG Muzik, Rohani Ismail yang diberitakan meninggal dunia selepas mengadu letih selepas menghadiri majlis hi tea bertemu sahabat lama serta turut dihadiri oleh penyanyi Ziana Zain yang juga pernah menaungi syarikat rakaman BMG suatu ketika dahulu di Hotel Pearl, Kuala Lumpur.

Dalam satu perkongsian di fb, Ritta Ramli yang juga bekas Pro syarikat rakaman itu memaklumkan berita menyedihkan ini.

Meninggal Depan Anak! Wanita Rebah Selepas Hadiri Majlis Hi Tea Di Hotel Bertemu Bekas Rakan Sekerja

Innalillahi wainnaillahi rojiun buat sahabat, adik dan PRO BMG yang cukup disenangi semua wartawan hiburan pada era akhir 1980an-akhir 1990an, Rohani Ismail atau lebih dikenali “Ani…Mak letih” telah meninggal dunia selepas hi-tea bersama kawan-kawan PRO di Hotel Pearl, Kuala Lumpur selepas Maghrib tadi.

IKLAN

Menurut bekas PRO BMG, Ritta Ramli mereka berjumpa atas undangan Samirah Hambali dan dalam perjalanan untuk balik dari tempat berjumpa khabarnya Ani tiba-tiba mengadu tidak sihat dan setelah sapu minyak angin beliau senyap.

Menurut Rita, semasa high tea Allahyarham happy sangat sebab rindu lama tak jumpa kawan-kawan semua. Masa nak jalan balik, Allahyarham berjalan dengan Ritta.

“Tiba-tiba Ani beritahu dia rasa tidak sihat, ketika itu sebelum Maghrib. Ritta nasihatkan Arwah (Ani) tenang dan ingat Allah. Selepas beberapa kali sebut Allah dan Ani mengucap.
“Kemudian Ani tenang dan kami baringkan Ani di sofa sementara menunggu ambulan sampai. Apabila pihak ambulan sampai dan lakukan CPR tiada apa-apa perubahan dan kemudian datang team kedua dan membuat CPR sekali lagi dan mereka akhirnya proclaim Ani telah meninggal dunia,” kata Ritta ketika dihubungi sebentar tadi.

IKLAN

Menurut Rita, Danial, anak Allahyarham yang hadir menemani ibunya menghubungi ayahnya, Bakhtiar (suami Allahyarham).

Meninggal Depan Anak! Wanita Rebah Selepas Hadiri Majlis Hi Tea Di Hotel Bertemu Bekas Rakan Sekerja

Meninggal Depan Anak! Wanita Rebah Selepas Hadiri Majlis Hi Tea Di Hotel Bertemu Bekas Rakan Sekerja

IKLAN

Semoga Allahyarham Ani ditempatkan bersama para solihin.

Keterangan gambar: Allahyarham Ani (tiga dari kiri berbaju hitam belang putih) bersama rakan-rakan PRO.

Dari kiri: Danker, Ritta Ramli, Allahyarham Ruhani Ismail, Ziana Zain, Samirah Hambali. C&P FB

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI