Rezeki milik Allah. Kala DIA memberi banyak, bersyukurlah dengan kurniaanNYa dan sentiasa keluarkan zakat agar rezeki sentiasa bertambah dan berkat. Namun kala diuji dengan kesusahan maka teruslah bersyukur kerana ada hikmah di sebalik ujian diberi.

Pagi ini kecoh di media sosial tentang penampilan terbaru Nonny Nadirah yang berpenampilan agak seksi. Dari seorang yang berpenampilan bertudung, ternyata perubahan dilakukan oleh artis ini agak mengejutkan. Hinggakan hal ini mendapat perhatian dari sahabatnya, Mila Jirin yang menulis sesuatu di ignya khas untuk sahabatanya itu.

Nonny Nadirah, ingat tak waktu kita di Makkah dan Madinah???

Nurkilan buat sahabatku NONNY NADIRAH

Non, mu adalah seorang yang sangat baik! Bila berpeluang rapat denganmu (sangat sangat rapat) hingga kita ke Makkah Madinah sama sama tunaikan umrah. Mu pelukku dan menangis waktu kita habis ibadah umrah waktu kita sama sama atas bukit Marwah.

IKLAN

Mu peluk aku kuat kuat dan nangis sambil mu ucapkan terima kasih bawa mu ke tanah suci. Dekat atas bukit Marwah tu ku cakap pada mu, Allah yang jemput mu ke sini, terima kasih pada Allah. Ku puji mu nampak cantik bertudung, ku mohon pada Allah disitu juga agar mu kekal bertudung. Alhamdulillah bila mu buat keputusan nak berhijrah selepas pulang dari umrah ku antara hamba Allah yang palinghg seronok.

Tapi non, semalam aku menggigil lihat IG mu. Ku call mu, Alhamdulillah dapat bercakap dengan mu sekejap, ku sangat sedih non. Sedih kenapa ku tak boleh ada tepi mu untuk dengar semua keluh kesah mu

Non, ku mohon jangan buat perkara perkara yang bercanggah dari perintah Allah. Non ku mohon, jangan sia siakan hidayah yang dihadiahkan oleh Allah. Non ku mohon, lawan godaan syaitan! Ramai sayang mu non!

IKLAN

Lepas cakap dengan mu, @nurhelizahelmi call ku, kami berdua sangat sedih non! jika mu sangat sayang persahabatan kita, non tolong! Ku mohon, jangan sia siakan hidayah yang dah Allah hadiahkan buat mu

Non semalam, tatkala @bismie_amer whatsapp dan screenshort posting IG mu yang terbaru, ku 100% percaya itu bukan mu! Ku cakap pada diri ku. IG mu kena hack ni tapi non. LULUH HATI KU NON…Sedih sangat sedih. Ku rasa macam nak ke sabah semalam jugak jumpa mu teman dengar apa masalah mu sebab ku tau, mu sangat baik! anak yang baik!

Non ku tau mu pasti baca posting ku ini.

IKLAN

Non ingat REZEKI MILIK ALLAH. Usaha ikhtiar lah cara apa juga selagi mana ianya halal dan mendapat keberkatan. Allah sedang uji mu wahai sahabat! sebab Allah sayang, please kuat non!! jangan terpedaya dengan syaitan.

Terakhir kali, ku mohon non dengan sepenuh hati, jangan lah mu berubah kepada kehidupan yang lagha dan penuh sia sia. Ramai yang sayang mu non. Allah sayang mu.

Ikhlas,
Sahabat mu

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI