Semoga Neelofa terus kekal istiqamah, kadang-kadang manusia hanya nampak kesalahan orang lain tanpa merujuk kelemahan diri sendiri.

“Saya cuba untuk jadi lebih baik, nampak kesilapan tegurlah.’ Reaksi Neelofa bila ditegur pakaian tak sesuai imej purdah. Nama pun manusia, masih banyak kekurangannya untuk menjadi yang lebih baik.

Namun begitu, Neelofa terbuka menerima teguran bila ada yang mengkritik pakaiannya tidak sesuai dengan imej berpurdah. Jelasnya dia juga berusaha sehabis baik untuk menutup aurat dengan sempurna.

Artikel Berkaitan:

‘Jaga Maruah Suami.’ Selepas Berkahwin, Neelofa Elak Tampil Berdua Dengan Selebriti Lelaki Di Program TV

Saya Cuba Untuk Jadi Lebih Baik

Selebriti popular, Neelofa pilih pakaian bersesuaian dengan imej selepas mendapat lampu hijau dari suaminya, PU Riz setiap kali sebelum keluar rumah.

Menurut Neelofa atau nama sebenar, Noor Neelofa Mohd Noor, 34, selama ini suaminyalah yang menjadi ‘gatekeeper’ atau penapis yang tidak memungkinkannya keluar dengan pakaian yang tidak bersesuaian.

“Selalunya, setiap kali keluar rumah, saya akan dapat ‘green light’ daripada suami. Kalau ada yang dia tegur macam ‘singkat di belakang ini’, jadi saya akan tukar. Kalau suami kata okay, saya keluarlah.

“Selagi tak nampak susuk tubuh, bentuk peha, betis dan tudung dilabuhkan, semuanya okay,” jelasnya satu-persatu.

IKLAN

Nampak Kesilapan Tegurlah

Baru-baru ini, Neelofa ditegur netizen apabila dilihat memuat naik video dirinya berpakaian kurang sesuai dengan imejnya berpurdah yang dimuat naik di TikTok.

Bertanya keterbukaannya menerima kecaman tanpa putus daripada orang ramai, Neelofa tetap tersenyum dan mengambil setiap teguran secara positif.

“Kalau tutup mata pun, orang tetap akan kecam. Tudung kena dilabuhkan, tutup bahu dan macam-macam lagi.

“Saya cuba yang terbaik untuk jadi lebih baik, kalau orang nampak kekurangan dan kesilapan dan tegur dengan baik, Alhamdulillah.

IKLAN

“Saya pun banyak benda nak belajar lagi. Saya ada pasangan yang sentiasa bantu saya,” katanya lagi.

Reaksi Neelofa Bila Ditegur

Di samping itu, kongsi Neelofa dirinya kita kembali bergerak aktif dalam bidang seni selepas melahirkan anak keduanya, Abdullah Abbas pada 11 Julai lalu.

“Saya sudah mula kerja sikit-sikit. Minggu pertama September saya sudah agresif bekerja, tetapi sekarang musim anak-anak sakit, jadi kena duduk rumah pula jaga anak.

“Saya akui menjaga dua anak lebih mencabar, saya rasa tak cukup 24 jam dan perlukan lebih jam. Cuma, sekarang saya ada jururawat malam yang datang untuk bantu si kecil supaya dapat tidur dengan cukup.

Pakaian Tak Sesuai Imej Purdah

“Bulan pertama saya jaga anak sendiri walaupun ada pembantu. Namun, selepas sebulan saya rasa tak boleh, jadi saya minta suami untuk ada jururawat pada waktu malam,” katanya.

IKLAN

Neelofa mendirikan rumah tangga dengan PU Riz pada 27 Mac 2021. Mereka dikurniakan dua cahaya mata, Muhammad Bilal dan Abdullah Abbas.

Baca Di Sini:

Bangun Awal Sebelum Subuh Buat Solat Sunat Dulu, Antara Perkongsian Menarik Neelofa Yang Sangat Berinsprasi

Kashoorga: Semoga Neelofa terus kekal istiqamah, kadang-kadang manusia hanya nampak kesalahan orang lain tanpa merujuk kelemahan diri sendiri.

Sumber: Berita Harian, Instagram Neelofa

Follow kami di Facebook, Website, Instagram dan YouTube Kashoorga untuk mendapatkan info dan artikel-artikel menarik.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI