Sentuhan seorang suami terhadap isterinya mempunyai manfaat luar biasa dari segi emosional, fizikal mahupun spiritual. Kajian membuktikan, ada banyak manfaat terutama dari segi emosi jika suami sentiasa menyentuh isteri.

Sayangnya, sebahagian besar suami merasakan hal ini tidak penting. Mereka hanya menyentuh isteri ketika berada di bilik tidur saat menunaikan hajat dan selebihnya tidak melakukan perbuatan ini kerana menganggapnya tidak penting sama sekali.

IKLAN

Hasil penelitian, berikut adalah enam kebaikan diperoleh di sebalik suami menyentuh isteri.

IKLAN
IKLAN
  1. Mulakan sentuhan kasih sayang ini di pagi hari. Biasakan menepuk lembut di pipi isteri saat membangunkannya untuk tahajud bersama-sama. Atau boleh lakukan sentuhan dengan memeluknya agar bersama-sama bangun awal pagi. Saat itu, suami boleh ke masjid untuk solat Subuh atau berjemaah bersama isteri. Selesai semuanya, isteri boleh menguruskan keperluan normanya seperti menyediakan sarapan pagi dan sebagainya sementelah suami bersiap ke pejabat.
  2. Dalam sehari, hantarlah ucapan-ucapan indah untuk isteri seperti anda menyayanginya dan mendoakan agar dirinya diberi kesihatan yang baik sementara kita belum pulang dari kerja. Ini menunjukkan anda suami yang prihatin dengan dirinya.
  3. Sentuh emosinya dengan menulis di atas kertas bahawa anda sangat menyintainya sama sekali. Walau hanya sedikit tulisan tapi isteri tahu anda sangat menyayanginya dan dia pasti tertunggu-tunggu kehadiran anda untuk segera dipeluk.
  4. Ketahui apa disukai isteri. Belikan dirinya makanan atau barang kesukaannya, hatinya pasti berbunga dan terus mencintai anda. Bahkan hubungan rumahtangga juga akan sentiasa mekar dengan kasih sayang. Tak perlu hadiah mahal kerana wanita lebih menghargai apabila emosinya dibajai.
  5. Suami yang kelelahan saat berada di luar rumah pasti akan memperoleh tenaga kembali jika memeluk isteri sesampainya di rumah.Peluklah isteri dengan hangat, kucup keningnya dan rasakan apa berlaku dalam kehidupan anda.
  6. Jangan pernah lupa untuk memegang tangan isteri saat berjalan di luar atau ketika duduk di rumah. Ia sebagai tanda anda amat menghargainya dan ia satu tindakan spontan yang isteri amat menyukainya.

Sebenarnya tidak susah untuk menghangatkan kembali rumahtangga yang sudah tidak indah di awal perkahwinan. Apa yang penting suami isteri kena tahu dan carilah cara untuk menawan kembali hati pasangan.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI