Ramai di antara kita mungkin terleka dengan soal duniawi hingga terlalu “berat” untuk membaca Al-Quran sebelum tidur. Masa diambil tidak lama namun ada saja halangan dan kemudian kita terus tertidur hingga ke pagi.

Menyedari hal ini, dalam sama-sama mendapat redha Allah di dunia dan akhirat, Warisan Ummah Ikhlas Foundation di bawah Kumpulan Media Karangkraf dengan kerjasama Rumah Ngaji seluruh Malaysia mengajak seluruh umat Islam untuk membaca Al-Quran sebelum tidur.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Warisan Ummah, Puan Marhaini Yusuff mengajak semua untuk menyertai program “Jom Mengaji Sebelum Tidur (JMST).”

“Program Jom Mengaji Sebelum Tidur (JMST) merupakan sebuah inisiatif awal menuju tiga program utama di bawah WUIF, iaitu World #QuranHour, Malaysia #QuranHour dan World #QuranConvention yang memilih surah al-Sajdah sebagai surah pilihan bagi 2022 dengan membawa tema #MalaysiaBersujud dan #DuniaBersujud melalui agenda “Thematic & Reconstruct.”

IKLAN

“Pemilihan surah alSajdah ini dilihat dapat membentuk kerangka fikir dalam membina karakter dan memberi kekuatan kepada kita untuk menghadapi pelbagai ujian dengan bersujud kepada Allah SWT,” katanya dalam satu kenyataan akhbar di sini.

Dalam masa yang sama pada program berkenaan, Pengarah Urusan Kumpulan Media Karangkraf, Dato’ Hussamuddin bin Hj. Yaacub akan membuat kupasan akan rahsia kejayaannya dalam perniagaan.

Adat ada jatuh bangun dalam membangunkan sesebuah empayar perniagaan kerana itu adalah lumrah kepada setiap yang bergelar usahawan.

IKLAN

“Namun, setiap perkara yang berlaku tersebut pasti ada hikmah disebaliknya sekiranya kita melihat dengan mata hati selaku seorang hamba-Nya. Manusia yang memiliki kecerdasan emosi pula akan dapat memimpin diri dan organisasi dalam membuat sesuatu tindakan,” katanya memaklumkan ilmu perkongsian itu akan dibuat oleh Dato’ Hussamuddin Hj Yaacub dan Dr Alizi Alias berpandukan surah al-Sajdah, 32: 7-9, halaman 415 dalam program Jom Mengaji Sebelum Tidur bersama-sama Keluarga Besar KARANGKRAF menerusi platform Zoom dan Facebook Tick Talk TV, Quran Hour serta Sinar Harian pada:

Hari: Rabu
Tarikh:16 Februari 2022
Masa: 9.00pm-10.00pm
Tajuk: Allah cipta kita: Sudahkah kita bersyukur? (Surah Al-Sajdah, 32: 7-9)
Platform: Zoom meeting & FB Live Tick Talk TV, QuranHour & Sinar Harian

IKLAN


Warisan Ummah Ikhlas Foundation Lancar Program Jom Mengaji Sebelum Tidur
.

Warisan Ummah Ikhlas Foundation Lancar Program Jom Mengaji Sebelum Tidur
.

Untuk yang sama ingin turut serta boleh mengikutinya pada jam 9 malam esok dan program selama sejam ini akan mengupas tajuk yang sangat menarik. Semoga kita bersama-sama ke syurga Allah.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI