Amalan membaca surah Yasin sangat banyak kelebihannya. Selain mendapat fadhilat, jika dihayati maknanya, seseorang itu akan mendapat ilmu yang amat berharga yang boleh mendorongnya untuk berfikir dan mengkaji kandungan surah Yasin dengan lebih mendalam.

Ikuti perkongsian Maryam Salleh tentang keperluan air bacaan  Surah Yasin.


Menurut ulamak boleh di minum. Nak tau tak, molekul-molekul air boleh berubah mengikut getaran suara.Terdapat perbezaaan antara air dan mineral biasa diminum dengan air mineral yang dibaca Surah Yasin padanya.

Molekul-molekul air berubah dari keadaan asal kepada bentuk lain yang lebih menarik dan juga terdapat bentuk yang hodoh. Bukti-bukti terkumpul melalui kajian yang dilakukan untuk membuktikan kebenaran kata-kata air yang dibaca Surah Yasin lebih banyak memberi manfaat daripada air tanpa ayat suci Al-Qur’an.

DIBERIKAN KEPADA ANAK-ANAK KETIKA MUSIM PEPERIKSAAN

Banyak kegunaan air bacaan yassin ni, biasanya diberikan kepada anak-anak yang bakal menduduki peperiksaan. Kenapa? Hal ini disebabkan air tersebut dapat menjadi penawar.

Apabila air yang dibacakan ayat-ayat dari surah Yaasin, molekul yang terbentuk adalah tersusun sempurna. Molekul air ini akan diproses dalam tubuh lalu menyampaikan pesanan pada air di otak dan pembuluh darah.

IKLAN

Air ini akan memperbetulkan fungsi-fungsi dalaman tubuh bagi menenangkan jiwa. Hasilnya, dengan izin Allah, air akan bertindak menurut pesanan yang diniatkan dan dilaksanakan tanpa kita sedari.

Ayat-ayat suci dari surah Yaasin mempunyai manfaat yang lebih berbanding air yang biasa saja. Molekul air yang bersinar dengan bacaan Yaasin dpat menyembuhkan penyakit, menerangkan hati dan jiwa dan sebagai penawar mengelakkan gangguan makhluk halus.

Air Bacaan Surah Yasin Bukan Sekadar Penawar, Pagar Rumah Pun Boleh

PAGAR RUMAH

IKLAN

Air bacaan Yassin juga boleh digunakan untuk memagar rumah. Cara memagari guna sembur air Yaasiin untuk rumah baru ialah:

Cara pagar rumah guna air semburan Surah Yasin:

1. Ambil penyembur baju.
2. Masukkan air paip biasa sampai 3/4 penuh.
3. Masukkan air Yaasiin.
4. Sembur semua penjuru-penjuru bilik rumah kecuali bilik air — Tidak perlu basah, sembur sikit sahaja.
5. Untuk tempat-tempat yang selalu kita duduki seperti bilik TV, bilik makan dan bilik tidur, sembur ke siling-siling.
6. Sembur bahagian luar pintu rumah dan pintu dapur.
7. Sembur pagar-pagar di sekeliling rumah.

IKLAN

 Air Bacaan Surah Yasin Bukan Sekadar Penawar, Pagar Rumah Pun Boleh

MENYEMBUHKAN PENYAKIT

Amalan kita membaca Yaasin yang diiringi doa kepada air biasa dapat mengubah molekul air menjadi lebih cantik sekaligus dapat menyembuhkan penyakit dari segi fizikal dan rohani.

Sekadar minum air bacaan Yaasin semata-mata tidak dapat membantu manusia ke arah kebaikan, tetapi ia perlu diselarikan dengan niat yang ikhlas, baik dan tidak mendatangkan keburukan kepada orang lain.

Tidak lupa juga supaya sentiasa bertawakal kepada Allah kerana hanya dengan izin-Nya, semua usaha yang diikhtiarkan mendatangkan hasil yang sempurna. Insya’Allah.

Sumber kredit: FB: Maryam Salleh

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI