‘Berkat doa dan istiqamah seorang bapa.’ Dia menjadi penyebab Oktavia Manrose dapat hidayah dan berhijrah serta berubah menjadi muslimah yang lebih baik hari ini.

Ternyata bukan sesuatu yang mudah untuk kekal istiqamah, namun jika Allah berkehendak segalanya menjadi mungkin. Begitu juga apa yang dilalui oleh Oktavia Manrose.

Jelas Oktavia Manrose, setelah lebih setahun tampil dengan imej berhijab, penghijrahan yang berlaku pada dirinya, itu adalah berkat doa dan istiqamah bapanya yang juga penyanyi dangdut era 1990-an, Iwan Syahman.

Artikel Berkaitan: ‘Bapa Dapat Hidayah, Bimbing Anak-Anak Sekali.’ Kevin Zahri Sebenarnya Mualaf, Dalami Islam Pada Usia 12 Tahun

‘Berkat Doa dan Istiqamah Seorang Bapa.’ Dia Penyebab Oktavia Manrose Dapat Hidayah & Berhijrah
Berkat Doa

Luah Oktovia menerusi akaun instagramnya, dia merasa syukur dan berterima kasih atas usaha berterusan bapanya yang ingin melihat dia berubah menjadi lebih baik.

“Berkat doa dan istiqomah seorang bapa. Mujahadah sendirian untuk menebus kekhilafan dulu. Usahanya sangat terasa. Masyallah dia menjadi asbab saya mendapat hidayah dan berubah.

“Tiada apa yang lebih beruntung daripada nikmat iman dan Islam yang ALLAH beri sekarang. ALLAH bagi rasa dan bagi faham. Masya-ALLAH sangat luar biasa,” ujarnya.

IKLAN

Baca Di Sini:

Berkat Doa Ibu Bapa Tak Pernah Putus, Kilafairy Kini Tampil Manis Berhijab. Ramai Doakan Kekal Istiqamah!

‘Kami Banyak Dosa, Berilah Hidayah.’ Pakai Tudung Sebab Rambut Rosak, Mila Jirin Syukur Allah Tak Bolak-Balikkan Hati

Istiqamah Seorang Bapa

Malah, dalam perkongsian sama, pelakon ini mengakui dia kini semakin faham tentang tujuan hidupnya dan berasa rugi jika terus mensia-siakannya.

“Hari berlalu, makin kuat rasa cinta kepada Allah SWT dan Rasullullah SAW, makin saya faham apa tujuan hidup.

IKLAN

‘Berkat Doa dan Istiqamah Seorang Bapa.’ Dia Penyebab Oktavia Manrose Dapat Hidayah & Berhijrah
Dia Penyebab Oktavia Manrose

“Dunia adalah ujian semata-mata untuk kita mengumpulkan saham di akhirat. Yang pasti kehidupan selepas dunia adalah lebih dasyat. Umur di dunia sangatlah singkat berbanding beratus ribu tahun di akhirat lamanya, nauzubillahminzalik.

“Tersangatlah rugi kalau mensia-sia diri dengan kemungkaran. Dunia ni bukan kehidupan abadi, tapi kehidupan bermula selepas kematian. Itulah hakikat yang sebenarnya,” luah Oktovia yang juga kakak kepada pelakon Aprena Manrose.

Akui wanita berusia 31 tahun itu lagi, sebelum ini dia pernah bertanya kepada diri sendiri apakah sempat berubah dan menerima pengampunan daripada Maha Pencipta.

‘Berkat Doa dan Istiqamah Seorang Bapa.’ Dia Penyebab Oktavia Manrose Dapat Hidayah & Berhijrah
Dapat Hidayah & Berhijrah

Namun berkat kesungguhan dan keikhlasan hati mencari reda ALLAH, satu persatu perubahan yang lebih baik berlaku kepada dirinya.

IKLAN

“Sentiasalah bersangka baik dengan Allah dan percaya bahawa Dia akan terima setiap doa umat-Nya yang benar-benar ikhlas. Perlahan-lahan mendidik diri untuk mendapat reda Allah.

“Bukan saja daripada banyaknya ibadah kita lakukan seharian, tapi daripada istiqamah dalam melakukan kewajipan pada Allah SWT. Alhamdulillah Allah dengan sifat Ar-Rahman Ar- Rahim dan Al- ghofur, bagi peluang.

”Satu persatu perubahan dalam diri. Masya-ALLAH saya bersyukur. Semuanya asbab usaha niat ikhlas dan doa seorang bapa yang soleh. Alhamdulillah. Semoga Allah sentiasa merahmatimu wahai ayahanda Iwan Syahman,” katanya.

‘Berkat Doa dan Istiqamah Seorang Bapa.’ Dia Penyebab Oktavia Manrose Dapat Hidayah & Berhijrah
Kashoorga : Semoga Allah permudahkan urusan Oktavia dan terus kekal istiqamah.

Sumber : Instagram OktaviaManrose

 

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI