Nampaknya pelbagai usaha dilakukan oleh kerajaan dalam usaha mengekang penularan wabak COVID-19 ini.

Bagi umat islam sendiri telah mengadakan bacaan Yasin, Solat Hajat serta berdoa tidak putus-putus agar negara terus dilindungi.

Walaupun buat masa ini masjid tidak boleh dikunjungi, orang ramai digalakkan melakukan amalan itu di rumah masing-masing.

Dan semalam dalam posting di laman Instagram Menteri Agama, Datuk Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri muat naik kenyataan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) memberitahu berita gembira yang sedikit sebanyak memberi kelegaan dalam perkembangan terkini COVID-19.

Namun semuanya itu bergantung kepada rakyat Malaysia dalam tempoh dua minggu ini. Jika arahan untuk terus duduk rumah dipatuhi dan patuhi langkah pencegahan tidak mustahil negara kita akan pulih sepenuhnya.

IKLAN

“Berkat Doa & Munajat Pada-Nya ” – Menteri Agama Ucap Syukur KKM Umum Ada Tanda COVID-19 Semakin Pulih

Dr. Zulkifli memberi kapsyen memberitahu berkat kerjasama semua rakyat Malaysia yang mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan ini ada tanda-tanda negara semakin pulih dari penularan wabak pandemik ini

Malah menurut beliau ia juga turut disertakan doa serta munajat kepada-Nya daripada umat Islam, masalah ini insya-Allah akan berakhir.

IKLAN

Berkat usaha dan kerjasama semua rakyat Malaysia yg mematuhi #MCO. Begitu juga doa dan munajat kepada-Nya. #StayStrong semua! Alhamdulillah.
#dudukdiamdiam #stayathome

Perkongsian ini mendapat respon postiif dari warganet. Masing turut mengharapkan semua umat Islam untuk tidak putus berdoa dan terus mengikut perintan PKP ini.

Alhamdulillah… moga Covid19 ini dilenyapkan segera dr Bumi Allah… Aamiin

IKLAN

Jangan putus berdoa semua. Doa senjata org² mukmin. Semoga wabak ini diangkat dari muka bumi. Semoga kita semua dilindungi Allah.

Ya Allah semoga semuanya semakin pulih..Amin ya rabbal alamin

In syaa allah berkat doa semua , anak2 tahfiz, para alim ulama , wali2 Allah semoga wabak di Msia dpt segera pulih & dpt smpai ke Ramadhan .

In syaa allah berkat doa semua , anak2 tahfiz, para alim ulama , wali2 Allah semoga wabak di Msia dpt segera pulih & dpt smpai ke Ramadhan .

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI