Semoga kita dan keluarga dijauhkan daripada perbuatan syirik sebegini.

‘Sebelum makan, baca doa ini dulu.’ Berhati-hati bila terima makanan orang, sekali terkena merana badan. Percaya atau tidak dalam dunia serba moden ini masih ada lagi yang amalkan sihir.

Demi menjatuhkan musuh, waima kawan baik atau keluarga sendiri, mereka sanggup menggunakan jalan mudah dengan menggunakan santau atau sihir melalui makanan.

Kata orang sihir melalui makanan sukar diubati kerana makanan telah menjadi sebati dan menjadi darah daging. Oleh sebab itu diingatkan berhati-hati menerima makanan daripada orang seperti yang dikongsikan Syarifah Fatiha Karim ini.

Sebelum Makan

Mohon berhati-hati bila menerima makanan orang!

Sedih sampai ke hari ini, saya adik kepada arwah yang meninggal kerana disantau kawan baik sendiri. Dek kerana cemburu dan iri hati! Kecewa sangat sebab mereka tidak ubah seperti adik beradik!

Arwah baik orangnya, sampaikan dia tidak kisah berkongsi apa sahaja dengan kawan-kawan dia. Malah tunang dia pun dia suruh tolong ambilkan kawan dia balik kerja dan lain-lain. Punya baik sampai orang lain jatuh hati dekat tunang dia!

Artikel Berkaitan:

Tanda-tanda Rumah Ada Gangguan Makhluk Halus & Cara Buat Pendinding

IKLAN

Baca Doa Ini Dulu

Kisah bermula bila arwah beritahu hendak kahwin. Kawan baik dia mula berperangai pelik. Kadang macam-macam cara untuk bagi arwah cemburu pada tunang dia.

Tapi arwah cakap, “Kalau Razif dengan engkau Fina, aku tak akan cemburu! Kau kawan baik aku.” Razif adalah tunang arwah.

Bermulalah episod makanan! Hari-hari si Fina ini bagi makanan dekat kakak. Setiap kali rehat waktu kerja, Fina datang office kakak hantar makanan!

Memang baik gila, macam mana kakak tak syak dia apa-apa. Sebab dia nampak baik, tapi satu hari akak terjumpa paku karat dalam makanan.

Dari situ kakak mula sakit, sampailah perut dia membesar macam orang mengandung! Razif tetap setia, malah dialah yang bawa kakak berubat walaupun Si Fina itu fitnah kakak bersekedudukan dan bunting anak luar nikah.

IKLAN

Berhati-hati Bila Terima Makanan Orang

Akhirnya jumpa seorang ustaz dan berjaya keluarkan segala benda dalam badan kakak dan jumpa macam-macam benda bawah rumah. Tapi sayang, kakak meninggal kerana terseksa. Sampai sekarang kami tak dapat lupakan apa yang berlaku pada kakak.

Fina? Entah hilang ke mana, Abang Razif sekarang sudah jadi suami saya kerana wasiat kakak, minta aku berkahwin dengan Abang Razif. Sekarang kami dikurniakan seorang anak bernama Syarifah Fatimah (nama arwah kakak).

Aku harap cerita aku ini boleh dijadikan tauladan! Share supaya kita semua lebih berhati-hati.

Sekali Terkena Merana Badan

Oh ya, dalam pada itu, ustaz yang ubatkan kakak ajar kami doa ni dan saya amalkan takut juga kalau-kalau ada yang dengki dan busuk hati buat benda yang sama pada makanan kami :

IKLAN

بِسْمِ اللَّهِ الَّذِي لَا يَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَيْءٌ فِي الْأَرْضِ وَلَا فِي السَّمَاءِ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ

 

(Bismillahil Lazi La Yadhurru Ma’as Mihi Shai Un Fil Ardhi Wala Fis Sama I Wahuwas Sami Ul Alim)

Ertinya: Dengan Nama Allah yang tidak akan memberi mudarat bersama nama-Nya sesuatu apa pun di langit dan di bumi dan Dialah yang Maha Mendengar dan Maha Melihat.

Sesiapa yang membaca doa ini apa-apa pun tidak akan dapat memberi mudarat padanya (Sunan Abu Dawud, al-Tirmidhi, IBn Majah dan Musnad Ahmad).

Baca Di Sini:

Nabi Muhammad Pernah Disihir, Baginda Ajar Baca 3 Qul Untuk Lindungi Diri Dari Ilmu Hitam

Kashoorga: Semoga kita dan keluarga dijauhkan daripada perbuatan syirik sebegini.

Sumber : Syarifah Fatiha Karim

Follow kami di Facebook, Website, Instagram dan YouTube Kashoorga untuk mendapatkan info dan artikel-artikel menarik.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI