Kadang-kadang ada segelintir suami yang agak kurang beri perhatian setiap kali isteri berceloteh. Jika sebelum ini anda para suami bersikap tidak acuh bila isteri bercakap, lepas ini anda perlu ubah sikap tersebut. Kenapa? Baca perkongsian Mohd Fhais berikut.

Tahu tak? Layan Isteri Bercakap Boleh Buat Otak Bergeliga.

Serius tau, semakin kerap dengar celoteh isteri semakin otak ni jadi bergeliga, selalu idea fresh datang dengan sendiri. Padahal yang dia duk ngomel tu tak ada kaitan langsung dengan kerja pun..

Menurut kajian Profesor Madya Dr. Sabitha Marican dari UUM wanita boleh bercakap sekurangnya 20 ribu patah perkataan sehari. Orang lelaki pula hanya 7 ribu sahaja.

3 kali ganda lebih banyak !

Sebab itu bila kita layan isteri bercakap kebarangkalian otak kita jadi lebih bijak adalah 3 kali ganda lebih tinggi daripada kita duk berborak dengan kawan lelaki.

IKLAN

Bayangkan jika berborak dengan lelaki otak kita hanya akan memproses maklumat sebanyak 7 ribu patah perkataan sahaja. Mungkin kurang dari itu..

Berbanding borak dengan wanita otak kita di paksa untuk proses 20 ribu maklumat sekaligus. Lebih banyak memproses akan menbuatkan otak jadi lebih cepat berfikir.

Biar Betul? Bila Suami Layan Isteri Bercakap Rupanya Boleh Buat Otak Bergeliga

10 KALI GANDA LEBIH CEPAT PROSES MAKLUMAT

IKLAN

Sebab inilah kenapa otak wanita 10 kali ganda lebih cepat memproses maklumat daripada otak lelaki kerana mereka dah berlatih bercakap 20 ribu patah perkataan sehari sejak kecil lagi..

Jadi memang tak hairanlah kalau isteri kita dalam kereta bercakap, basuh pinggan bercakap, lipat baju bercakap, malah tengah makan pun dia boleh bercakap. Sebabnya mereka ada quota yang perlu dipenuhi.

Lepas ni kalau nampak isteri berceloteh jangan marah, pasang telinga betul-betul sebab mungkin idea jutaan ringgit boleh datang tiba-tiba..

Kerana setiap patah yang keluar dari mulut isteri itu pembawa rezeki..

IKLAN

Mohd Fhais-Dulu pendiam, sekarang dah jadi peramah gara-gara dengar celoteh isteri setiap hari.

Sumber kredit: Mohd Fhais

KASHOORGA: Kesimpulannya lepas ini, suami kenalah selalu layan isteri bercakap.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=qDXb7brNhCQ

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI