SARAH

Kata orang, jika dimurahkan rezeki oleh Allah, apa salahnya untuk kita ringankan tulang membantu golongan yang memerlukan.

Hanya dengan sedikit sedekah yang dihulurkan, pastinya akan diberi ganjaran berlipat ganda oleh Allah nanti.

Artikel Berkaitan: Bangun Solat Tahajjud Setiap Hari & Rajin Bersedekah, Rahsia Rezeki Shuib Sentiasa Mengalir Deras

Begitulah juga pertolongan yang diberikan oleh penyanyi Siti Sarah Raisuddin yang bermurah hati cuba memulihkan masalah penglihatan mata kanannya yang tidak dapat digunakan oleh penyanyi Alina Hassan, 52 tahun dek kerana masalah selaput mata atau katarak dialami sebelum ini.

“Dengan Matalah Kita Baca Al-Quran…” – Sedar Kepentingannya, Sarah Ikhlas Taja Rawatan Mata Alina Hassan

Menurut Alina dalam Media Hiburan dia mengucapkan rasa syukur rahmat dan rezeki yang diterimanya memandangkan sebelum ini turut berusaha mengumpul wang demi menyelesaikan masalah mata yang dihadapi sembilan tahun lalu.

Tambah Alina dia tidak percaya dan tidak terkata-kata. Apabila mendapat mesej daripada pihak pengurusan Sarah, dia tanya betul ke?

IKLAN

Sehinggakan Alina turut bertanya pada rakan, betulkan Ini? Sarah memang suka tolong orang dan lihatlah rezeki diperoleh sekarang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Siti Sarah Raissuddin (@sitisarahraissuddin) on

“Ya Allah saya bernasib baik dapat kenali Sarah walaupun hanya menerusi program Mentor Otai tidak lama dulu.

“Rasa bersyukur sangat, gembira tak terkira kerana saya memang ada perancanga untuk ubati masalah katarak mata,” ujarnya ketika ditemui di Prof Muhaya Eye & Lasik Centre Khamis lalu bersama Siti Sarah.

“Dengan Matalah Kita Baca Al-Quran…” – Sedar Kepentingannya, Sarah Ikhlas Taja Rawatan Mata Alina Hassan

IKLAN

Sarah yang setiasa menemani Alina pada sesi rawatan turut mendoakan agar proses itu nanti dipermudahkan.

Dalam sebak itu, Sarah turut menyatakan kepentingan menjaga pancaindera.

“Semoga urusan dipermudahkan. InsyaAllah jika penglihatannya lebih baik, banyak perkara lain boleh dilakukan selepas ini. Saya doakan moga dia berjaya dunia akhirat.

“Saya sebak sebab bila melakukan sesi ini dan bertemu dengan Prof Muhaya kita semua yang berada di sini mungkin akan lebih sedar betapa pentingnya sepasang mata.

IKLAN

“Dengan matalah kita nak membaca ayat suci al-Quran bersama segala kebaikan yang lain,” ujarnya yang turut mendoakan segala urusan rawatan itu nanti akan berjalan lancar.

Penyanyi ini yang juga pemenang ketiga Mentor Otai 2018 mengalami masalah kedua-dua belah bahagia mata dan sudah membuat rawatan membuang katarak pada mata kiri tiga tahun lalu.

Menurut Alina lagi, matanya mengalami katarak sekitar tahun 2011 ketika bertugas sebagai pengawal keselamata di KLCC.

Kredit Foto: Instagram Media Hiburan & Sarah

Artikel Berkaitan: Kongsi Puteri Sarah Liyana Bila Amalkan Surah At-Taubah Ayat 128 & 129 -“Hati Sentiasa Tenang, Rezeki Mudah Masuk”

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI