Tiada apa lebih menyedihkan saat kehilangan orang disayangi. Sebagai hamba-Nya, tiada upaya kudrat untuk kita menolak ketentuan Allah. Semuanya sudah tertulis sejak azali lagi, iaitu ketika roh masih di luh mahfuz.

Ternyata gurauan seorang anak untuk bertemu arwah ibunya menjadi kenyataan apabila dirinya dijemput Illahi selepas mengalami serangan asma yang kronik ketika berada di sekolah sebelu, dikejarkan ke hospital. Namun Allah lebih menyayangi anak syurga ini.

Dikongsikan dari page fb pengurusan jenazah secara percuma seluruh negara, Mr Wan Cai Official, skuad Unit Khas Van Jenazah-16 Kedah telah menyempurnakan jenazah adik Adik Asnor Izzani Aiza Bt Azhar, 12 tahun semalam.

Sebak, akan perkongsian ini.

Adik Aiza dikebumikan ditanah perkuburan Islam Pokok Sena Lama Alor Setar Kedah seusai disolatkan. Anak bongsu dari 5 orang adik beradik ini dikatakan meninggal dunia setelah mengalami serangan asma yang teruk.

IKLAN

Serangan asma tersebut berlaku sekitar jam 11.00 pagi semalam semasa adik Aiza berada disekolahnya. Difahamkan adik Aiza hadir kesekolah bagi menggantikan cuti ganti sempena Tahun Baru Cina.

Adik Aiza adalah pelajar tahun 6 di Sekolah Kebangsaan Pokok Sena. Semasa kejadian asma berlaku adik Aiza dikata sempat mengadu kepada seorang cikgunya. Adik Aiza memberitahu badannya terasa sangat letih dan sukar bernafas.

IKLAN

Cikgu tersebut kemudiannya menghubungi bapa kepada adik Aiza bagi memaklumkan keadaannya. Cikgu tersebut juga menghubungi pihak ambulan apabila melihat adik Aiza semakin lemah.

Pihak yang tiba tidak lama kemudian telah memberi bantuan awal dan membawa adik Aiza ke Hospital Sultanah Bahiyah. Namun adik Aiza disahkan sudah meninggal dunia apabila tiba di perkarangan kecemasan hospital.

IKLAN
Gurauan Ingin Bertemu Arwah Ibu Jadi Nyata, Pelajar Tahun 6 Meninggal Akibat Asma Kronik
Rezeki anak kecil ini saat jenazahnya diuruskan. Ramai yang datang membantu arwah.
Gurauan Ingin Bertemu Arwah Ibu Jadi Nyata, Pelajar Tahun 6 Meninggal Akibat Asma Kronik
Moga impian arwah bertemu arwah ibunya menjadi kenyataan.

Beberapa hari sebelum meninggal dunia adik Aiza ada berseloroh kepada kakaknya. Adik Aiza memberitahu kepada kakaknya beliau mahu pergi berjumpa dengan arwah ibunya.
Difahamkan adik Aiza kehilangan ibunya ketika berumur 5 tahun.

Di usia 5 tahun itu adik Aiza terputus kasih dari seseorang yang bernama ibu. Walaupun tidak bernasib baik seperti kanak-kanak yang lain adik Aiza tetap diberi kasih sayang oleh bapanya. Anak bongsu ini dijaga bagai menatang minyak yang penuh.

Arwah ibu kepada adik Aiza meninggal dunia selepas 5 tahun menderita penyakit strok. Penyakit strok yang dialami oleh si ibu dikatakan terjadi selepas bersalinkan adik Aiza.

Kini impian adik Aiza dimakbulkan. Allah telah menyeru anak kecil ini pulang ke pangkuan-NYA. Semoga adik Aiza bertemu dengan ibu yang melahirkannya. Selamat jalan adik Aiza.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI