‘Hidup di dunia, tak terlepas dari diduga.’ Selepas 24 tahun, ini ucapan syahdu Nurul Izzah buat bapa tersayang. Benarlah bukan sesuatu yang ujian dan dugaan yang ditempuhi oleh keluarga ini.

Tidak semua anak mampu menghadapi apa yang dilalui Nurul Izzah dan adik-beradiknya. Ternyata kini, jika Allah SWT berkehendak, maka Dialah juga yang menentukan segalanya.

Artikel Berkaitan

Hidup Di Dunia Semua Akan Dihisab. ‘Jangan Ingat Di Alam Maya Allah Tak Hitung, Sekecil Kuman Pun Allah Hisab’

Hidup Di Dunia

Sesungguhnya hebat perjalanan Anwar Ibrahim dan keluarganya. Akhirnya teka-teki siapakah Perdana Menteri ke-10 Malaysia terjawab hari ini apabila Datuk Seri Anwar Ibrahim terpilih setelah beberapa hari rakyat Malaysia menunggu dengan penuh kesabaran.

‘Hidup Di Dunia, Tak Terlepas Dari Diduga.’ Selepas 24 tahun, Ini Ucapan Syahdu Nurul Izzah Buat Bapa Tersayang
Pelantikan Pengerusi Pakatan Harapan (PH) yang juga Presiden PKR itu diperkenan oleh Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah selepas perbincangan khas dengan Raja-Raja Melayu di Istana Negara, pagi tadi.

Tak Terlepas Dari DiDuga

Berita gembira ini turut diraikan Nurul Izzah yang berkon gsi ucapan penuh syahdu di akaun insta gramnya. Perkon gsian Nurul Izzah menarik perhatian warganet.

Malahan, wanita yang pernah digelar Puteri Reformasi itu menerusi kapsyen dalam Instagramnya antara lain menzahirkan ucapan tahniah.

Dia antara lain berkata, selepas 24 tahun diuji dengan pelbagai dugaan dan cabaran, bapa beliau akhirnya mendapat pembelaan sewajarnya.

IKLAN

‘Hidup Di Dunia, Tak Terlepas Dari Diduga.’ Selepas 24 tahun, Ini Ucapan Syahdu Nurul Izzah Buat Bapa TersayangSelepas 24 tahun

Dalam hidup di dunia, kita tidak mampu terlepas daripada dugaan. Ketika kalah kita diduga, ketika menang juga kita diduga.

Namun yang pasti, sejak tahun 1998 sehingga saat ini adalah kewajipan untuk kita berpegang terus kepada garis batas perjuangan, menuntut keadilan bukan untuk diri kita, tetapi sebagai pemangkin kepada perlindungan untuk semua,” katanya.

Sambung Nurul Izzah lagi, sudah tentu selepas bergelar Perdana Menteri, cabaran Anwar sedia menanti. Antaranya dalam menyatupadukan rakyat dan pemimpin di negara ini, meneliti masalah ekonomi yang membelenggu termasuk menarik pelaburan menerusi rangsangan ekonomi dan bakat tempatan.

‘Hidup Di Dunia, Tak Terlepas Dari Diduga.’ Selepas 24 tahun, Ini Ucapan Syahdu Nurul Izzah Buat Bapa Tersayang
Ini Ucapan Syahdu Nurul Izzah

Selain itu, Perdana Menteri ke-10 itu juga perlu memainkan peranan dalam membina ummah dan bangsa yang berteraskan keadilan sosial dan kenegaraan yang jitu.

Dalam masa yan g sama, di pengakhiran ucapannya, Nurul Izzah mengucapkan betapa beliau berbangga dan sentiasa mencintai bapanya.

IKLAN

Saya sangat menyayangi anda, papa. Saya sentiasa berbangga dengan anda, walaupun ketika ada berada di dalam sel penjara sebagai tahanan (suatu masa dulu).

‘Hidup Di Dunia, Tak Terlepas Dari Diduga.’ Selepas 24 tahun, Ini Ucapan Syahdu Nurul Izzah Buat Bapa Tersayang
Buat Bapa Tersayang

Legasi yang kita tinggalkan untuk anak-anak dan generasi masa depan bukannya untuk harta, pangkat mahupun wang ringgit, tetapi idealisme dan prinsip perjuangan yang tidak boleh dijual beli. Jadikan masa depan, masa kita bersama. Insya-allah,” tuturnya.

Berdasarkan rekod, pada Pilihan Raya Umum ke-15 lalu, Nurul Izzah yang mewakili PH tewas kepada calon Perikatan Nasional-PAS, Muhammad Fawwaz Mat Jan dengan majoriti 5,272 undi.

Muhammad Fawwaz memperoleh 37,638 undi sementara Nurul Izzah, yang juga Naib Presiden PKR, mendapat 32,366 undi, manakala calon Barisan Nasional (BN), Datuk Mohd Zaidi Mohd Said (16,971 undi) dan Mohd Nasir Othman (Pejuang-Putra) meraih 473 undi.

Baca Di Sini

IKLAN

Kuasa Allah, 2 Hari Terperangkap Dalam Runtuhan, Kanak-Kanak Enam Tahun Ditemui Masih Hidup

‘Sering Jaga Tahajud, Al-Mulk Tak Tinggal.’ Kematian Anak Soleh Akibat Lemas Disebut-Sebut Kerana Kebaikannya

Kashoorga : Selamat menjalankan tugas Perdana Menteri Malaysia!

Sumber : Instagram Nurul Izzah, Sinar Plus

Follow kami di Facebook, Website, Instagram dan YouTube Kashoorga untuk mendapatkan info dan artikel-artikel menarik.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI