Perkongsian Heliza Helmi ke Syria baru-baru ini untuk misi kemanusiaan benar-benar menyentuh hati. Sumbangan yang dikumpul oleh rakyat Malaysia telah berjaya sampai ke Syria. Namun perkongsian Heliza mengenai kereta mainan kecil milik kanak-kanak Syria yang ditemui oleh para aktivis menyebabkan hati menjadi sebak.

Menurut video tersebut, pemilik kereta mainan itu bernama Abdullah dan baru berusia 7 tahun.

Kalian rasa apa terjadi pada pemilik KERETA MAINAN ini? Kongsi Heliza.

Abdullah pada asalnya sedang bermain di luar rumah dan tanpa disedari serangan berlaku.

IKLAN

KENDERAAN KE SYURGA

Kenderaan bermandikan DARAH!
Abdullah, berusia lebih kurang 7-8 tahun , sedang bermain-main dengan kereta ini, di luar tiba tiba serangan berlaku, dan Abdullah syahid.

Berbahagialah, dikau bakal menjadi ahli Syurga….

IKLAN

Video itu sengaja Heliza kongsikan bagi menunjukkan kepada umum mengenai kesusahan penduduk Syria. Oleh hal itu, dia menyeru kepada semua agar sama-sama menyumbangkan sedikit dana bagi meringankan beban penduduk di bumi Syria.

Marilah kita menyumbang demi membantu meringankan beban saudara-saudara kita di sana.

IKLAN
View this post on Instagram

Beruntunglah kepada anda yang mewakafkan ambulans ini. ALLAH sahaja yang dapat membalas jasa baik kalian. Aamiin _ TEAM RESCUE SYRIA MASIH KEKURANGAN RM3,000,000 UNTUK BANTUAN TERDESAK PELARIAN SYRIA MENJELANG RAMADHAN 2019 ———————————- Team RescueSyria MAPIM masih berusaha untuk mengumpul bantuan kecemasan untuk penghantaran Misi Bantuan Kemanusiaan Rescue Syria kali ke 12 yang sedang berlangsung kini. Ratusan ribu pelarian baru yang masih dalam keadaan yang terdesak tiada rumah, makanan yang mencukupi serta bantuan asas lain seperti selimut dan sebagainya . Berikut bantuan terdesak yg diperlukan: – RM200 bantuan selimut – RM2,500 satu bahagian wakaf rumah/khemah pelarian (Urgent!) – RM1000 bantuan ubat-ubatan – RM200 bantuan food pack utk 1 bulan – RM250 bantuan alat pemanas – RM250 bantuan pendidikan – RM800 Seekor kambing untuk Aqiqah Syami ————————————– 2 CARA MENYUMBANG KE DANA BANTUAN KECEMASAN RESCUE SYRIA (MAPIM) APRIL-JUN 2019 ————————————— 1. Saudara yg prihatin boleh terus menyumbang melalui bank pilihan secara online (FPX): . INFAQ SEKARANG ▶️ www.tabungsyria.com INFAQ SEKARANG ▶️ www.tabungsyria.com . ATAU . 2. Salurkan Sumbangan Menerusi Maybank SYRIA EMERGENCY APPEAL (DANA MAPIM) Akaun No : 562834636987 . Untuk sebarang pertanyaan & makluman lanjut boleh menghubungi pihak MAPIM Malaysia menerusi talian hotline 1300-888-038 (9am-6pm Isnin-Jumaat)atau whatapps ke 012-800-2016 atau menghantar email kepada admin@mapim.org . Dr. @SaniArabyAlKahery Ketua Misi Bantuan Kemanusian RescueSyria (MAPIM) _________________ @nurhelizahelmi @hazwanihelmi _ Dr @saniarabyalkahery @hazwanihelmi @mapimofficial #rescuesyria #TheHelmis #Mapim

A post shared by ?H E L I Z A H E L M I ? (@nurhelizahelmi) on

Sumber kredit: nurhelizahelmi

VIDEO KASHOORGA: