‘Pulanglah ke pangkal jalan, Allah juga Maha Pengampun.’ Nasihat ibu Syamsul Yusof, buat ramai sebak. Begitulah seorang ibu, hatinya sentiasa memaafkan anaknya yang berbuat salah.

Sebagai ibu biarpun kecewa dengan apa yang berlaku, namun tidak pernah lupa untuk mendoakan kebaikan dan memberi nasihat buat anak tersayang.

Artikel Berkaitan:

Pintu Taubat Sentiasa Terbuka Sesungguhnya ALLAH Maha Pengampun

Pulanglah Ke Pangkal Jalan

Semalam ibu kepada pelakon dan pengarah, Syamsul Yusof iaitu Datin Patimah Ismail mencuri perhatian netizen apabila memuat naik hantaran di Instagram Story dengan memaparkan gambar anaknya di muka depan akhbar Harian Metro dengan tulisan kenyataan menyentuh hati.

Dalam hantaran itu, Patimah menitipkan nasihat kepada Syamsul dan memintanya untuk pulang ke pangkal jalan.

IKLAN

Baca:

‘Saya Doakan Mereka Bahagia, Tapi Lepaskan Saya.’ Suami ENGGAN Cerai, Apa Pilihan ISTERI?

Allah Juga Maha Pengampun

“Hidupmu hampir hancur! Pulanglah ke pangkal jalan. Sudah jauh tersesat. Pintu kami sentiasa terbuka untukmu. Allah juga Maha Pengampun,” tulisnya.

Hantaran itu turut dimuat naik dengan lagu Rapuh nyanyian asal penyanyi Indonesia, Opick.

IKLAN

Nasihat Ibu Syamsul Yusof, Buat Ramai Sebak

Terdahulu, Harian Metro melaporkan menantu Patimah yang juga pelakon, Puteri Sarah Liyana memaklumkan Patimah dan bapa mentuanya, Datuk Yusof Haslam bakal menjadi pencelah dan saksi membabitkan krisis rumah tangganya bersama Syamsul.

Menerusi prosiding yang berlangsung, Syamsul enggan melepaskan isterinya dan Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur mengarahkan pasangan berkenaan dirujuk kepada Jawatan Kuasa Pendamai (JKP).

Sebelum itu, Sarah mengemukakan bukti baharu yang mendakwa pernah dipukul suaminya itu sekitar tahun 2020, namun tidak membuat laporan polis kerana ketika itu masih menyayangi Syamsul.

Artikel Berkaitan:

IKLAN

Taubat Diterima Allah, Ini Tanda-Tandanya

Kashoorga: Hati seorang ibu, rasa kasih dan sayang kepada anaknya tak akan pernah hilang atau berkurang biarpun hatinya tersakiti.

Sumber: myMetro

Follow kami di Facebook, Website, Instagram dan YouTube Kashoorga untuk mendapatkan info dan artikel-artikel menarik.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI