Penyanyi kesayangan Ramai, Datuk Seri Siti Nurhaliza bukan saja boleh menyanyi, tetapi juga turut berkebolehan dalam bidang lain, salah satunya adalah menjahit.

Seperti kebanyakan selebriti lain yang turut menyumbang membuat pakaian perlindungan diri (PPE), Beliau juga turut bermurah hati berbuat demikian dengan memberikan sumbangan untuk Institut Jantung Negara dan Pusat Darah Negara.

Istimewanya Siti telah menjahit sendiri mask ketika mengunjungi dua pusat perubatan berkenaan.

Rupanya DS Siti Nurhaliza Juga Pandai Dalam Seni Kraftangan. Jahit Sendiri Mask Selain Sumbang PPE Untuk IJN & PDN!
Tidak kekok menjahit sendiri mask.

Dalam posting terbarunya di laman Instagram, Siti memberitahu penyerahan kelengkapan PPE ini melalui sumbangan bersama suaminya yang merupakan hasıl  kerja keras anak yatım dan asnaf Rumah Pengasih Warga Prihatin (RPWP).

“Alhamdullillah, Hari ini saya menyerahkan sumbangan Gown PPE bagi pihak saya & suami .. Gown PPE ini hasil kerja keras & kesungguhan Anak anak yatim dan asnaf Rumah Pengasih Warga Prihatin (RPWP) @projekpelangi . ..

“Mereka sempat menyiapkan permintaan saya utk 500 helai gown PPE dalam masa tak sampai 1 minggu .. Alhamdullillah, semoga Allah SWT berikan kita semangat untuk terus berjuang dan membantu Frontliner kita ..

IKLAN

“Ayuh Rakyat Malaysia tunjukkan sokongan kita & kita mesti menang!! Inshaa Allah, Saya dan team saya melalui projek Dana PKP Siti Nurhaliza juga sedang berusaha untuk membantu lebih ramai rakyat Malaysia yang memerlukan pertolongan.. Doakan saya ye…

“Tadi di IJN sempat saya melihat staff Ijn menjahit sendiri keperluan mereka spt face mask & tudung PPE .. Saya pun jahit sendiri mask saya tadi untuk bawa pulang sebagai kenang kenangan .. Terima kasih @institutjantungnegara ..

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) on

 Ternyata perkongsian itu mendapat respon baik dari warganet. Masing-masing mendoakan Siti dan keluarga terus murah rezeki dan segala urusan dipermudahkan.

IKLAN

kierashakira23 Murah rezeki tokti…banyak memberi sumbangan….

yuni.marissabeauty Alhamdulilah.. good job Tokti…semoga dipermudahkan urusan

arallieeeeee Alhamdulillah, good job tokti & team. Semoga dipermudahkan urusan kalian

IKLAN

ctsharina Alhamdulillah.. Semoga usaha ini dapat membantu mereka menjaga kita semua..

hafiqhasanbasri Good job @ctdk ! Thank you for being a good example of a great public figure.

deidashahabuddin Dari awal pembabitan Dato Sri Siti Nurhaliza @ctdk dlm bidang seni suara, beliau seorang yg sangat Prihatin dn ‘Pemberi’. Tiada sifat kedekut dalam dirinya. Teringat masa rakaman HMI RTM bilamana beliau inginkan props bunga segar. Krew belikan. Tup2 beliau melipat2 kecil duit sbg hadiah utk krew tersebut. Terbaik lah! Semoga To’Ti sentiasa dalam Rahmat dn Kasih Sayang AllahSWT. Semoga AllahSWT permudahkan usaha Dana PKP Siti Nurhaliza dgn objektifnya yg sangat Mulia. Aamiin…

Rupanya DS Siti Nurhaliza Juga Pandai Dalam Seni Kraftangan. Jahit Sendiri Mask Selain Sumbang PPE Untuk IJN & PDN!
Siti Nurhaliza sampaikan sumbangan kepada wakil IJN dan PDN.

KREDIT FOTO: INSTAGRAM CTDK

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI