Mana-mana wanita, pasti mereka bercita-cita untuk menjadi isteri solehah yang menjadi penyejuk hati dan mata bagi si suami. Kedudukan suami bagi seorang isteri itu begitu tinggi sehingga Nabi Muhammad SAW pernah bersabda yang bermaksud:

“Sekiranya aku boleh menyuruh seseorang sujud kepada seseorang manusia, nescaya aku akan suruh perempuan sujud kepada suaminya.” (HR. Imam Tirmizi)

Hadis Nabi Muhammad SAW sendiri menyebut yang bermaksud, “Sesungguhnya dunia itu adalah perhiasan dan sebaik-baik perhiasan dunia adalah wanita (isteri) solehah.” (HR. Muslim)

IKLAN

Berikut perkongsian Abby Abadi tentang eksklusifnya seorang suami kepada isteri.


S U A M I kita
Hak exclusif kita
Itu mahalnya bila dah sah
Segalanya H A L A L ?
Jangan bagi perempuan lain pegang suami kita
Jangan bagi suami peluk perempuan lain
Jangan bagi suami dukung perempuan lain
Jangan bagi perempuan lain
Pakaikan baju, makeup suami kita
Jangan jangan jangan
Itu ‘mengundang namanya ?

IKLAN

Walaupun sekadar lakonan
Atau sewaktu persembahan nyanyian
Atau waktu bekerja
Dipejabat outstation & sebagainya
Syaiton tetap sukaaaaaa
Nampak mcm2 takde pape
Tapi sebenarnya sebesar2 maksiat
Yg buat ALLAH murka
Beringat sentiasa ☺️

View this post on Instagram

Suami kita @jaiezzany ? . S U A M I kita Hak exclusif kita Itu mahalnya bila dah sah Segalanya H A L A L ? Jangan bagi perempuan lain pegang suami kita Jangan bagi suami peluk perempuan lain Jangan bagi suami dukung perempuan lain Jangan bagi perempuan lain Pakaikan baju, makeup suami kita Jangan jangan jangan Itu 'mengundang namanya ? . Walaupun sekadar lakonan Atau sewaktu persembahan nyanyian Atau waktu bekerja Dipejabat outstation & sebagainya Syaiton tetap sukaaaaaa Nampak mcm2 takde pape Tapi sebenarnya sebesar2 maksiat Yg buat ALLAH murka Beringat sentiasa ☺️ . pS: Itu jelah nk bagitau petang2 ni Ada soalan? ??? #Suamikumpulduit #nakjalanlagi #kakikusukaberjalan hehehe

A post shared by Mencari redha ALLAH (@abby_abadi112) on

IKLAN

Sumber kredit: Instagram Abby Abadi