Siapalah kita mahu menidakkan takdir Tuhan. Dalam kekalutan mendengar penyebaran virus COVID-19 yang semakin serius rupanya ada juga dugaan lain dihadapi oleh setiap pasangan.

Bagi usahawan terkenal yang juga jurusolek terkenal Datuk Alha Alfa dikatakan sudahpun berpisah dengan isterinya Noor Azlin Ismail selepas enam bulan berkahwin.

Majlis perkahwinan mereka sebelum ini menjadi viral kerana peristiwa kek yang terjatuh di majis resepsi sebelum ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on


Walaupun sudah berpisah, namun bagi Datuk Alha Alfa tidak menyalahkan bekas isterinya itu. Malah berterima kasih kerana wanita ini sudah membahagiakan dirinya selepas enam bulan mendirikan rumahtangga.

“Saya sebolehnya ingin berdiam diri dan tidak mahu perbesarkan hal ini supaya aib keduanya terjaga, tapi mungkin juga ini ujian berat dalam hidup saya.

“Pertama sekali saya sudah meminta izin bekas isteri untuk menulis mengenai ini dan kami sama-sama akan menghabiskan semua ini secara damai dan harap tidak ada pihak yang akan mengeruhkan lagi.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on


“Saya amat berterima kasih kepada bekas isteri yang sudah membahagiakan saya setengah tahun bersama. Mungkin kerana dia muda dan impikan hidup sentiasa bersama sedangkan pekerjaan dan masa saya sangat terhad.

“Saya kahwin dalam masa perniagaan sedang naik, banyak masa dan keringat saya kumpul keselesaan di masa tua nanti bersamanya terhenti di sini,” katanya.

Datuk Alha berkata, faktor pekerjaan dan masa menjadi punca kepada perselisihan faham dalam perkahwinan mereka.

IKLAN

“Mungkin terlalu banyak penggambaran, kerja luar dan lain-lain lagi membuatkan dia tidak boleh terima kerjaya saya. Perkara ini akan menjadi perselisihan faham bila saya nak keluar bekerja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on


“Saya risau nak keluar rumah untuk kerja. Saya hampir hilang diri saya. Betul, mungkin sebelum kahwin dia boleh terima pekerjaan, kehidupan dan pangkat saya, tetapi apabila kehidupan bersama, akan sentiasa rasa cemburu dan tidak puas hati. Sumpah saya faham dan cuba letak diri dalam keadaan dirinya.

“Siapa saya untuk memaksa dia memahami saya. Kehidupan kami normal macam biasa dan tempoh hari saya pun sudah nak jadi ayah, tapi dia keguguran.

IKLAN

“Mungkin belum rezeki. Tetapi apa yang saya pertahankan ini tidak panjang. Saya tidak mahu dia kemurungan, tekanan berpanjangan, ugut nak cederakan diri dan sebagainya,” katanya kepada Harian Metro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on


Dalam pada itu, Datuk Alha turut mendoakan semoga bekas isterinya itu berjumpa pasangan yang betul-betul dapat memahami kehendaknya. Beliau juga turut meminta maaf kerana gagal mengemudi bahtera mereka hingga ke syurga.

“Saya kena terus kuat mnempuh ujian Allah ini. Biarlah apa yang berlaku sekalipun, saya sudah cuba kurangkan makeup saya, niat berbulan madu ke Makkah tidak kesampaian kerana wabak Covid-19 ini,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on


ARTIKEL BERKAITAN: Kek Tumbang, Netizen Puji Datuk Alha Tak Melenting

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI