Perempuan selalu dikatakan agak complicated. Sering beri arahan tapi tak sama seperti keinginan hatinya mahukan. Bila lelaki lakukan apa dimahunya ternyata salah pula di matanya. Bahkan ada beberapa arahan dikatakan salah dan perlu dilakukan kembali.

Sebab itulah walau bertahun-tahun hidup berumahtangga, kebanyakan  lelaki (bukan semua) jarang memahami apa keinginan sebenar isteri. Dan adakalanya menjadi punca pergaduhan yang awalnya mungkin kecil tetapi lama kelamaan menjadi besar.

Dalam satu perkongsian Tik Tok dari negara seberang, Fifi Katili @salesheadmaentiktok yang juga ibu kepada tiga anak berkongsi satu video dia mengajak suaminya yang sedang leka mengadap telefon melakukan gaya emoji love.

Tapi tanpa  memberi apa-apa arahan agar gaya itu dilakukan, dirinya terus mengangkat tangan kirinya dan mengharapkan suaminya membentuk emoji love itu dengan mengangkat tangan kanannya.

IKLAN

Tapi apa yang agak melucukan, suaminya yang tidak tahu apa-apa terus memberikan tanda “peace” seolah bersedia untuk  bergambar tanpa menyedari ia dalam bentuk rakaman video. Tapi dia dilihat menyenggol tubuh suaminya sebelum suaminya mengubah mengikut gerakan tangannya.

Dan seterusnya walau sudah memaklumkan dia mahu lakukan gaya emoji luv itu, suaminya masih tidak dapat menangkap maksud sebenar keinginan dirinya. Dan terus membentuk emoji itu tanpa menyedari maksud sebenar isterinya mahukan.

Dari rata-rata komen khususnya dari Malaysia ramai menyifatkan video ini agak lucu termasuk ada berasa sakit hati (kerana suami tak faham-faham apa dimahukan isterinya). Ada juga berkata, suaminya terlalu lurus bendul dan ternyata ada isteri yang bersetuju kerana suami mereka juga begitu. Malah ada yang mengakui agak tergelak tak berhenti say menonton video ini.

IKLAN

Katanya “kalau maca mini, komunikasi satu hala saja sebab maklumat tak sampai”

Bahkan komen dari seorang pengguna lelaki memaklumkan “very hard for a man to understand” dan diakui oleh lelaki lain mengakui “kita sama bro, alaa cakap la nak buat camner.

IKLAN

Ternyata rumah tangga ini punya 1001 aneka cerita. Ada manis, pahit,  tawar, bahagia dan berbagai-bagai lagi tapi itulah kenangan yang tercipta dalam rumahtangga.

https://www.tiktok.com/@salesheadmaentiktok/video/7008101443777482011?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id6973624686812366338

 

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI