Bergelar pengantin baru adalah saat paling indah dalam hidup setiap pasangan yang baru mendirikan rumah tangga.

Segala momen manis di majlis perkahwinan akan dikenang sepanjang hayat. Maklumlah detik bersejarah ini sekali saja dalam hidup dan akan dikenang selamanya.

Artikel Berkaitan: Ditolak Beberapa Kali, Gadis Jual Mahal Beri “Like’ Je Pada Salam Diberi, Tapi Akhirnya Pasangan Ini Bertemu Jodoh

Bagi pasangan pengantin baru Nurasyidah Mokhtar, 29 tahun atau dikenali dengan Syidah Tat di FB dan suaminya Mohamad Faris Alias tidak menyangka gambar perkahwinan yang dirakam 30 Ogos lalu menjadi viral.

Pasangan pengantin comel yang viral.

Ini kerana dirinya dianggap pengantin paling comel gara-gara yakin memikul suaminya dengan penuh ceria.

Menurutnya, idea bergambar ini diilhamkan atas idea dan cadangan teman-temannya dan sokongan daripada jurugambar.

Disebalik kisah cinta pasangan ini, dia memberitahu telah menjalinkan hubungan dalam tempoh yang panjang dan pernah berpisah.

IKLAN

Namun sekiranya jodoh sudah tertulis tiada apa dapat memisahkan cinta mereka berdua.

“Pikul load naik gunung-ganang berhari-hari boleh tak kan la nak pikul suami sendiri tak boleh  alaaaaa dia 53kg jer pun hahaha Bahagi 3 dengan syitat

“Alhamdulillah.. sah bergelar seorang isteri kepada seorang suami yang bernama Mohamad Farid Bin Alias… Macam tak percaya pun ada

“Kami bercinta 7 tahun dari syitat tingkatan 4 sampailah Syidah habis degree . Lepas tu kami break 4 tahun setengah and then getback semula hujung tahun lepas lepas sebulan, dia ajak syitat nikah

“Alhamdulillah hubungan kami mendapat restu dari kedua-dua belah keluarga.. Benar lah jodoh itu rahsia Allah..

“Gambar lain menyusul nanti.. panjang lagi nak cerita ni hahaha doakan kebahagiaan kami ya ni bukan appreciation post lagi tau @ Felda Lepar Hilir 1

Momen indah dalam hidup mereka berdua.

Biarpun mempunyai ukuran sain badan bertubuh besar, namun wanita ini sangat berkeyakinan tinggi dan dirinya sebenarnya cantik dalam cara tersendiri.

Dia yang kelihatan manis mengenakan baju kurung Pahang di hari bahagianya berharap kisahnya ini dapat beri inspirasi buat wanita di luar sana.

“Saya bersyukur sebab dapat keluarga dan sahabat yang banyak bagi sokongan untuk kami agar tak rasa rendah diri,

“Saya harap dapat memberi inspirasi buat wanita yang bertubuh besar diluar sana agar tetap tampil yakin dalam apa jua keadaan.

“Kita semua memang diciptakan cantik dengan cara tersendiri. Bagi saya semua orang cantik tak kira macam mana pun rupanya” ujar Syidah yang memang suka berfesyen dan bercantik-cantik walaupun berbadan besar.

Moga bahagia till jannah.

Artikel Berkaitan: “Debarnya Lain Macam, Tapi Lepas Amal Zikir ‘Ya Barik’…” – Pengantin Norma Baru Kongsi Pengalaman Nikah Di Pejabat Agama

Sumber: Mingguan Wanita