ziirr

Ada banyak cara untuk menjemput rezeki agar kehidupan kita sentiasa dalam rahmat dan lindunganNya.

Rajin bersedekah juga salah satu amalan baik dilakukan untuk memastikan kehidupan kita sentiasa dimurahkan rezeki oleh Allah.

Artikel Berkaitan: Bangun Solat Tahajjud Setiap Hari & Rajin Bersedekah, Rahsia Rezeki Shuib Sentiasa Mengalir Deras

Perkongsian di laman sosial oleh seorang usahawan wanita 12 amalan yang sentiasa dilakukan bagi menjemput rezeki untuk keluarganya. Elok sangat untuk kita amalkan.

Bukan itu sahaja, dia turut memberitahu zikir atau ayat yang selalu diamalkan jika berada dalam kebuntuan atau kesedihan. Insya-Allah Tuhan akan keluarkan kita dari segala masalah yang melanda.

 

View this post on Instagram

 

Salam semua. Selamat pagi! Nora nak share 12 AMALAN MENJEMPUT REZEKI yang Nora sendiri amalkan. Inshallah semoga bermanfaat. ❤️ . . 1. Bacakan AlFatihah sedekahkan kepada kedua ibu bapa, adik beradik, pasangan, anak anak, sedara mara dan semua muslimin yang masih hidup atau sudah meninggal. 2. Istighfar sebanyaknya yang kita mampu. . . 3. Solat Dhuha. 4. Baca Al-Waqiah . . 5. Sedekah 6. Bayar zakat 8. Doakan buat orang lain 9. Maafkan orang lain 10. Selawat dan zikir 11. Tawakal – Hasbunallahuwanikmalwakil Bila buntu tak tahu nak buat apa. Usah fikir sampai macam nak pecah kepala. Baca ni.. . . “Laa Ila Hailla Anta Subhanaka Innikuntumminazolimin” Bila kita baca ayat tu Inshallah Allah akan keluarkan kita dari kebuntuan, kesakitan, kemiskinan, fitnah, musibah, kesedihan dan Allah beri jalan keluar dari segalanya. Sebelum nak buat apa-apa sama ada nak cari calon pasangan, nak cari kerja atau nak buat apa-apa pekerjaan baca ayat tu dulu. Inshallah. Ada yang baca smpai habis? 💕 sikit #NoraSharesNoraCares

A post shared by Inora Noorzainy (@noorinora) on

Salam semua. Selamat pagi! Nora nak share 12 AMALAN MENJEMPUT REZEKI yang Nora sendiri amalkan. Inshallah semoga bermanfaat. .

1. Bacakan AlFatihah sedekahkan kepada kedua ibu bapa, adik beradik, pasangan, anak anak, sedara mara dan semua muslimin yang masih hidup atau sudah meninggal.

IKLAN

2. Istighfar sebanyaknya yang kita mampu. .

3. Solat Dhuha.

4. Baca Al-Waqiah .

5. Sedekah

IKLAN

6. Bayar zakat

8. Doakan buat orang lain

9. Maafkan orang lain

10. Selawat dan zikir

IKLAN

11. Tawakal – Hasbunallahuwanikmalwakil

Wanita Ini Kongsi 12 Amalan Menjemput Rezeki & Kelebihan Zikir ‘Laa Ila Hailla Anta Subhanaka Innikuntumminazolimin’
Gambar sekadar hiasan.

Bila buntu tak tahu nak buat apa. Usah fikir sampai macam nak pecah kepala.

Baca ni.. .

“Laa Ila Hailla Anta Subhanaka Innikuntumminazolimin”

Bila kita baca ayat tu Inshallah Allah akan keluarkan kita dari kebuntuan, kesakitan, kemiskinan, fitnah, musibah, kesedihan dan Allah beri jalan keluar dari segalanya.

Sebelum nak buat apa-apa sama ada nak cari calon pasangan, nak cari kerja atau nak buat apa-apa pekerjaan baca ayat tu dulu.

Inshallah. Ada yang baca smpai habis? sikit #NoraSharesNoraCares

Kredit: Instagram Noorinora

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI